Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εκλογές στις 6 Μαϊού - Συνεχίζονται οι συλλήψεις συνεργατών του Ακη - Βρήκανε και πλάκες χρυσού

Οταν οι συμπτώσεις "πέφτουν" μαζεμένες όλα μπορούν να συμβούν!
Πάμε για εκλογές ενώ στις τηλεοράσεις θα παίζεται το σήριαλ των συλλήψεων του Ακη και των φίλων του.Και η  πλάκα είναι πως όλο αυτό το σκηνικό θα το παρουσιάζουν ως κάθαρση!!!!
Ζείδωρον

- Δύο συλλήψεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος
- Συνελήφθησαν ο βασικός μέτοχος του ΠΑΟΚ Γ.Σαχπατζίδης και ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Ν.Ζήγρας
- 8 οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση - 4 εντάλματα και 4 διώξεις
- Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες






Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Από τις 11 το πρωί που συνελήφθη ο Ακης Τσοχατζόπουλος, έγιναν άλλες δυο συλλήψεις για την ίδια υπόθεση, ενώ στο σπίτι της κόρης του Αρετής βρέθηκε ένα κιλό χρυσού.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον εκ των βασικών μετόχων του ΠΑΟΚ, Γ.Σαχπατζίδη και τον εξάδερφο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ν.Ζήγρα, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση ως διαχειριστής off shore εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκτελεστούν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης για μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να λειτουργούσαν ως παρένθετα για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία.

O Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετά από ένταλμα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ και λίγο πριν τις 5 το απόγευμα μεταφέρθηκε στην εισαγγελεία Πρωτοδικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Οι εμπλεκόμενοι συνολικά στην υπόθεση φτάνουν στους 8. 

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στα σπίτια 


Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι της κόρης του Αρετής, βρέθηκαν 10 πλάκες χρυσού. Επίσης κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Επίσης, βρέθηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών.

Η έρευνες έγιναν, παρουσία του εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, στα δύο σπίτια της κόρης του κ.Τσοχατζόπουλου, Αρετής, σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό. Η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα εκδόθηκαν, καθώς οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, αλλά και λόγω της βαρύτητας της πράξης. Συνολικά στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι περισσότερα από 10 πρόσωπα, ενώ πηγές της Εισαγγελίας χαρακτηρίζουν τα στοιχεία "πολλά και πολύ σοβαρά" .
Η διωξη ασκήθηκε, μάλιστα, όπως λέγεται, βάσει στοιχείων που αντλήθηκαν από τις υποθέσεις για τα υποβρύχια, αλλά και από δικογραφίες που αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, επί υπουργείας του κ. Τσοχατζόπουλου.

'Ετσι το βασικό αδίκημα, που όμως είναι παραγεγραμμένο, είναι η δωροδοκία από την οποία οι ενδείξεις οδηγούν στο κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 

Ποιός είναι ο Γ.Σαχπατζίδης


Ο Γ. Σαχπατζίδης στα μέσα της δεκαετίας του 80 εμφανιζόταν στο περιβάλλον τού τότε υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ακριτίδη. Ενώ για μια μεγάλη χρονική περίοδο δεν είχε εμφανίσει κάποια ιδιαίτερα επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, την περίοδο 1998-1999 συμμετέχει στην εξαγορά των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από τον Γ. Ραυτόπουλο.
Σε μικρό χρονικό διάστημα ο Γ. Σαχπατζίδης προχωρεί στην εξαγορά του «Ελληνικού Βορρά» και των «Σπορ του Βορρά». 



Τα τελευταία 2-3 χρόνια όμως ο Γ. Σαχπατζίδης αφού είχε αποχωρήσει από τις εκδοτικές προσπάθειες, εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο σχεδόν από το πουθενά, με οικονομικά που άφηναν αρκετά ερωτηματικά και όπως προκύπτει να έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Μονή Βατοπεδίου.

Επίσης, εμφανίζεται ως βασικός μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.


Εκλογές στις 6 Μαϊου


Ο κύβος ερίφθη και επισήμως. Οι εκλογές θα γίνουν στις 6 Μαϊου και η νέα βουλή θα συγκλιθεί στις 17 Μαϊου στις 11 το πρωί.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο είπε: 

"Εισηγούμαι κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 41 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος, να προταθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη εκλογών την 6η Μαϊου 2012.
Επίσης, εισηγούμαι να προταθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η σύγκλιση της νέας Βουλής να γίνει την 17η Μαϊου του 2012 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11."

Ο κ. Παπαδήμος είπε ότι σήμερα ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος και κάλεσε τους υπουργούς να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους ως μέλη της κυβέρνησης και να μεριμνήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία ως υποψήφιοι βουλευτές.

"Η ταυτόχρονη υλοποίηση των 2 στόχων κατανοώ ότι είναι δύσκολη", είπε ο κ. Παπαδήμος και συνέχισε: "Ο δεύτερος στόχος όμως, δεν πρέπει να επιτευχθεί σε βάρος του πρώτου. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια ημέρα. Η διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει και διάλυση της κυβέρνησης."
Ο πρωθυπουργός είπε ότι πολλά θέματα δεν μπορούν να περιμένουν την αντιμετώπισή τους μετά τις εκλογές. Στο διάστημα που μεσολαβεί εως τις 6 Μαϊου, απαιτείται η λήψη σημαντικών αποφάσεων και η προώθηση πολιτικών που έχει ήδη εγκρίνει η Βουλή.

Πρόταξε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κάνοντας απολογισμό της κυβέρνησής του είπε ότι για να ανασυγκροτηθεί η οικονομία απαιτείται να ληφθούν άμεσα σημαντικές αποφάσεις.

Δηλαδή: 

1) Τον Ιούνιο του 2012 να υποβληθεί προς ψήφιση το νεο μεσοπρόθεσμο
2) να εφαρμοσθεί το νεο οικονομικό πρόγραμμα και να προωθηθούν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Απίστευτο! Έβαλε και άλλο “11αρι” στο “σερί” του ο Λ. Παπαδήμος

1 σχόλιο:

ΑΔΗΣ είπε...

Και πρίν τις προηγούμενες εκλογές
αυτός δεν ήταν πάλι το "θύμα της
κάθαρσης του πολιτικού κόσμου" ;
ή κάνω λάθος;

Read more: Go to TOP and Bottom