Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Το ματάκι της δικαιοσύνης


Οπως η πολύ ελευθερία βλάπτει τείνοντας να εξελιχθεί σε ασυδοσία,έτσι και η υπερβολική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης την κάνει να αλληθωρίζει.
Με αφορμή τις καταγγελίες για το θάνατο του Νίκου Κακαουνάκη από ιατρικά λάθη (;) η εισαγγελία διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες.
Η είδηση αυτή μπορεί να διαβαστεί ποικιλοτρόπως.
Εμείς κρατάμε δυο πράγματα:Πρώτον ότι οι εισαγγελείς παρακολουθούν τα ΜΜΕ κι έτσι έχουν άμεση αντίληψη των καταγγελιών που γίνονται από τους πολίτες .
Δεύτερον κι εξίσου σημαντικό ότι η δικαιοσύνη δραστηριοποιείτε επιλεκτικά!
Οπως και στην εικόνα σηκώνει την κορδέλα από τα μάτια της κι από τυφλή γίνεται μονόφθαλμη.
Μέρες τώρα στο αποκαλυπτικό δελτίο του EXTRA παρελαύνουν οι καταστάσεις με τους εξωφρενικούς μισθούς των υπαλλήλων της κρατικής ΕΡΤ (τρεις και τέσσερις φορές πάνω από το μισθό του προέδρου της Βουλής και του Αρείου Πάγου).
Δεν συγκινείτε κανένας,μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι κακώς δημοσιοποιήθηκαν οι μισθοί γιατί είναι προσωπικά δεδομένα!!!
Αλλη περίπτωση που επίσης πέρασε στο ντούκου.Επιχειρηματίας κατήγγειλε τον πρώην υπουργό οικονομικών ότι του "έφαγε"  280.000 ευρό και για να πατσίσουν του έδωσε άδεια για πρακτορείο ιπποδρομιακού στοιχήματος.Και πάλι σιγή ιχθύος!
Τρίτη περίπτωση ο προηγούμενος υπουργός υγείας που παρήγγειλε 16.000.000 εμβόλια (λες και θα μας έδιναν κι από ένα δώρο) και τώρα προσπαθούν να ακυρώσουν τα μισά αλλά δεν είναι κορόιδα οι φαρμακευτικές εταιρίες να το δεχτούν.
Ο Ελληνας φορολογούμενος πληρώνει αγόγγυστα αλλά η δικαιοσύνη και κωφεύει και εθελοτυφλεί.
Τέταρτη περίπτωση το φοβερό σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ,μοναδικός υπεύθυνος ο ανακριτής της υπόθεσης.Μα διάολε για να παρανομήσει ο ανακριτής πάει να πει πως κάποιους εγκληματίες κάλυψε.
Γιατί δεν μας τους λέτε (όχι πως είναι μυστικό) και γιατί δεν τους συλλαμβάνετε;
Θα μπορούσαμε να γράφουμε ως αύριο χειροπιαστά παραδείγματα για να τεκμηριώσουμε την επιλεκτική παρέμβαση της δικαιοσύνης.Δεν έχει νόημα!
Θυμάστε κανέναν πολιτικό να πήγε φυλακή κι ας έχει βουίξει ο τόπος με τις ρεμούλες τους.
Αλλωστε κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει λέει ο πάνσοφος λαός.

6 σχόλια:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

ena arthro soy tha dimosiefti apo ti selida mas simera stis 12.10
to ksipnistere se stirizei me erga kai einai panta sti diathesi soy gia oti proothisi xriastis ..aftos einai o skopos tis dimioyrgias mas na akoustoyn oles oi fones ...omos einai adiko esi na min mas exeis sti selida soy kai na min mas stirizeis..
www.ksipnistere.blogspot.com

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητοί φίλοι του www.ksipnistere.blogspot.com σας ευχαριστώ για την αναδημοσίευση αλλά είναι άδικο να με κατηγορείτε για κάτι που δεν ισχύει.Το μπλογκ σας υπάρχει στη λίστα μπλογκς που μ' αρέσουν από την πρώτη μέρα που σας γνώρισα στο διαδίκτυο,εδώ και πολύ καιρό.Εκτός κι αν μπερδεύεστε από τον τίτλο:
Ο σιωπών δοκεί συναινείν!
Να είστε καλά καλημέρα!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Δυστυχώς για τον απλό πολίτη η Δικαιοσύνη έχει χάσει προ πολλού την αίγλη της . Και ο πολίτης δεν έχει πιά κανέναν μα ΚΑΝΕΝΑΝ ακρογωνιαίο λίθο της Πολιτείας να εμπιστευτεί και συνεπώς να σεβαστεί ....

Άστα να πάνε ,γιατί μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Και για σήμερα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αυτο:
η δικαιοσύνη δραστηριοποιείτε επιλεκτικά!
Δυστυχως, δεν ειμαστε ολοι Κακαουνακηδες.....αν την αφησουν την υποθεση αυτη θα ανοιξουν οι ασκοι του Αιόλου και τρέχε γύρευε υστερα φίλε μου
Δεν του συμφερει λοιπον

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητή Λυγερή αυτό ακριβώς λέω και 'γω!Αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον κι επιλέγουν θέματα που δεν έχουν να κάνουν με το κοινωνικό σύνολο για να παρέμβουν αυτεπαγγέλτως.Δεν ξέρω ως που μπορεί να φτάσει η ιστορία.
Καλό ξημέρωμα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Αρα κι εδώ Ρίκη η παρέμβασή τους εξυπηρετεί το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε.Κάτι το οποίο έχει γίνει κανόνας τελευταία.
Καλό ξημέρωμα να έχεις!

Read more: Go to TOP and Bottom