Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

"Χαφιέδες,υπονομευτές και κοριοί στην Ελευθεροτυπία"


Ως γνωστόν τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα η κληρονομικώ δικαιόματι εκδότρια της εφημερίδας που "στήριζε την αλλαγή και ήλεγχε την εξουσία" κυρία Μάνια Τεγοπούλου απέλυσε τηλεφωνικά και δι' αντιπροσώπου τον επί 20 χρόνια διευθυντή της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας Γιάννη Βλαστάρη.
Είχε προηγηθεί η απόλυση του διευθυντή της ημερήσιας Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδη και είχε μεσολαβήσει το θλιβερό επεισόδιο με τους αστυνομικούς που την είχαν σταματήσει για έλεγχο.
Δικό της το μαγαζί,ότι θέλει το κάνει και δεν μας πέφτει λόγος.
Διαβάσαμε όμως και την αποχαιρετιστήρια επιστολή του Γιάννη Βλαστάρη προς τους συντάκτες και θαυμάσαμε νέα ήθη και παλιές πρακτικές σε σύγχρονους καιρούς.
Ούτε λίγο,ούτε πολύ ο μέχρι την προηγούμενη Κυριακή διευθυντής καταγγέλλει συναδέλφους-συνεργάτες του ως χαφιέδες και υπονομευτές!Επίσης τους συμβουλεύει να προσέχουν για κοριούς στα τηλέφωνα και στα mail τους.
Δεν αμφιβάλουμε ότι ισχύουν αλλά απορούμε για το χρόνο που τα καταγγέλλει ο κύριος Βλαστάρης.
Δηλαδή αν τα παρακάλια του στον αντ' αυτής,κύριο Θανάση Τεγόπουλο,έπιαναν και παρέμεινε στη θέση του διευθυντή   τότε θα ήταν όλα καλώς καμωμένα χωρίς χαφιέδες,χωρίς υπονομευτές και χωρίς κοριούς;
Αυτά τα λίγα για να γνωρίζετε ποιοί χαλιναγωγούν και ποιοί κατευθύνουν την κοινή γνώμη ανάλογα με τα συμφέροντα των εντολέων τους.
Που να φαντάζονταν ο αείμνηστος Αλέκος Φιλιππόπουλος το 1975 ότι ο εμπνευσμένος τίτλος του περιοδικού του ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ θα κατέληγε 35 χρόνια αργότερα σε εφημερίδα των κοριών!
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή Βλαστάρη και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για την πάλαι ποτέ εφημερίδα των συντακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom