Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010

Δεν αλλάζουμε,βουλιάζουμε!!!


Να που τα προεκλογικά συνθήματα επαληθεύονται
Η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ επικεντρώθηκε κύρια σε δύο συνθήματα, στο "Λεφτά υπάρχουν" και στο "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε".
Για το πρώτο μάλλον πρέπει να υποθέσουμε ότι παρ'όλη την αναζήτηση ακόμη δεν βρήκανε μαζεμένα λεφτά πουθενά. Και γι' αυτό επιχειρούν να συνεχίσουν να τα παίρνουν από αυτούς που δεν έχουν εισοδήματα (μισθωτούς - συνταξιούχους). Αντί να καταργήσουν θέσεις χρυσοκάνθαρων διευθυντών παραδιευθυντών συμβούλων και άπειρων Προέδρων, εξαγγέλλουν μειώσεις μισθών σε υπαλλήλους που παίρνουν 2000 μικτά.
Αντί να καταργήσουν τα φτωχά, από πλευράς ενδιαφέροντος και θεαματικότητας κρατικά κανάλια τηλεόρασης, συνεχίζουν να σκορπάνε σε εξοργιστικές μισθοδοσίες (ή αργομισθίες) εκατομμύρια.
Αντί να μειώσουν με απόφαση τους προκλητικούς μισθούς κρατικών στελεχών ή στελεχών Δημόσιων Οργανισμών, δείχνουν να επιχαίρουν με τις ανούσιες και ανόητες εθελοντικές μειώσεις αμοιβών (κατά 15%) που ανακοινώνουν (σαν στάχτη στα μάτια) κάποια από αυτά τα στελέχη.
Αντί να φροντίσουν να βάλουν κανόνες στο βρώμικο παιχνίδι των ΜΜΕ, χαρίζουν Blackberries.
Μου θυμίζεται κύριοι της κυβέρνησης, την διαφήμιση με τον τελωνιακό που απορροφημένος με την σοκολάτα που έτρωγε δεν έβλεπε τα κρυφά εισαγώμενα αγαθά αλλά κατάφερε να συλλάβει (όταν τέλειωσε το μασούλημα) μια γιαγιά για κάτι τελείως ασήμαντο.
Για το δε δεύτερο σύνθημα μάλλον επιβεβαιώνεται το "βουλιάζουμε" όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από διάφορες παραθαλάσιες περιοχές της πατρίδας μας:
Από τον τύπο διαβάζουμε ότι η θάλασσα "βγήκε στη στεριά" σε αρκετές περιοχές της χώρας.Πλημμυρισμένες είναι πολλές περιοχές – κυρίως νησιά στο ανατολικό Αιγαίο – με τη στάθμη των υδάτων να μην κατεβαίνει, όπως ανέφεραν τοπικοί φορείς.Σε Λευκάδα, Ιθάκη, Χίο, Μπούκα Αμφιλοχίας, Ρίο ανέβηκε η στάθμη των υδάτων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, παραλιακοί δρόμοι και πλατείες.
Αφού τα λεφτά τα ψάχνουμε σε λάθος μέρος και αφού δεν έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε................
μάλλον θα βουλιάξουμε!!!
Πηγή: activistis.gr/

8 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Θελω κι εγω Blackberries Ζι

χα χα

Vassilis είπε...

εκτός και αν δεν είχαμε καταλάβει το μήνυμα και με το "αλλάζουμε" εννοούσαν να αλλάξουμε ρούχα και να βάλουμε τα μαγιό γιατί θα βουλιάζαμε έτσι κι αλλιώς.

Maria Tzirita είπε...

Δε θα γκρινιάξω, πέρασα ν'αφήσω τις ευχές μου για μια καλή χρονιά, γεμάτη με ό,τι περισσότερο επιθυμείς Δημήτρη μου! Να είσαι καλά κι εσύ κι η φιλενάδα μου, υγιείς κι αγαπημένοι! Όλα τ'άλλα έρχονται!
Φιλιά πολλά πολλά!

Βάσσια είπε...

Αυτό το θέμα με το πλημμύρισμα περιοχών το άκουσα το πρωί, τυχαία στον Γ. Αυτιά, όπου είχε καλεσμένο έναν καθηγητή (που μου διαφεύγει το όνομα)και μιλούσε πολύ σοβαρά και σε ορίζοντα 30 ετών για ριζικές αλλαγές από τις πλημμύρες.....

Εξεπλάγην δυσάρεστα ομολογώ.

Καλό απόγευμα Δημήτρη

zeidoron dtsoukas είπε...

Ρίκη ολιγαρκή σε βρίσκω.Στη θέση σου θα ζητούσα θέση συμβούλου για θέματα τύπου τουλάχιστον!Να είσαι καλά,καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Βασίλη μπορεί να 'χεις δίκιο!
Ισως ήταν σίγουροι για το επερχόμενο θαλάσσωμα!Καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία μου είπαμε,είσαι η προσωποποίηση της αισιοδοξίας!Κι έτσι να είσαι πάντα.Σ' ευχαριστούμε για τις ευχές σου,Καλή Χρονιά και σε σένα και να χαίρεσαι την κορούλα σου.
Καλό βράδυ!

zeidoron dtsoukas είπε...

Δυστυχώς Βάσσια αυτή τη στιγμή η θάλασσα έχει μπει σε πέντε πόλεις της χώρας μας.Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον αλλά φαίνονται δύσκολα τα πράγματα.Να είσαι καλά,καλό βράδυ!