Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατακεραύνωνε το σκάνδαλο παρακολουθήσεων του… Κυριάκου (βίντεo)


Η σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με τις υποκλοπές εν γένει, είναι γνωστή, όσο και αν προσπαθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πείσει ότι δεν γνώριζε το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, μεταθέτοντας τις ευθύνες στους υφισταμένους του, μπροστά στον εξευτελισμό, ο οποίος έχει επέλθει και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Η ηχηρότερη απάντηση όμως, στο θέατρο που παίζει ο ευθυνόφοβος πρωθυπουργός, έρχεται από το πολύ μακρινό παρελθόν και συγκεκριμένα από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών προσώπων το 1989, γνωστό και ως σκάνδαλο «Τόμπρα», του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση για το σκάνδαλο υποκλοπών στην Βουλή τον Ιούλιο του 1989 και την πρόταση κατηγορίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια, όπως αποδεικνύεται, προφητική ομιλία, καθώς θα μπορούσε να αποτελεί τοποθέτηση σήμερα, για τον γιό του, Κυριάκο, κι αυτό διότι με δύο μόνο κουβέντες, κατέρριψε το αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου ότι «ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη». 

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε καταδικάσει το γεγονός πως ο Ανδρέας Παπανδρέου απουσίαζε από την συνεδρίαση και είχε τονίσει: «Ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να ήταν εδώ να και πεί “ναι, έγιναν αυτά τα πράγματα” αλλά εγώ δεν φταίω. Και να αποδείξει την αθωότητα του» συμπληρώνοντας αμέσως μετά: «Γιατί επιτέλους δεν μπορεί να είναι ανεύθυνος ένας πρωθυπουργός εξ ορισμού όταν είναι βέβαιο ότι συνέβησαν αυτά που συνέβησαν με τις παρακολουθήσεις».

Μάλιστα, η ομιλία αυτή, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ταιριάζει και στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος έχει αναλάβει προσωπικά την ποινική προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης με σκοπό όμως να διερευνηθεί όχι η ουσία των καταγγελιών για παρακολούθηση αλλά… το πώς διέρρευσαν τα στοιχεία.

Θυμίζουμε λοιπόν τι είχε πει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφορικά με την αξία του αποδεικτικού υλικού της εποχής: « Ενθυμείστε το πρώτο που ακούστηκε για τις καρτέλες ήταν ποια πονηρά χέρια τις τοποθέτησαν εκεί που βρέθηκαν. Ύποπτος υπόθεσις, Κάτι κρύβει. Και ίσως ενθυμείστε ότι από αυτό το βήμα εγώ είπα “κύριοι συνάδελφοι, γιατί ασχολείστε πως βρέθηκαν οι καρτέλες; Ας ψάξουμε να βρούμε αν είναι γνήσιες, τι σημασία έχει το πως βρέθηκαν;”».

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την προφητική τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:

https://www.documentonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom