Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Η τραγωδία της Καβάλας: Νεαρό ζευγάρι αυτοκτόνησε γιατί οι οικογένειες δεν ενέκριναν την σχέση τους


Οι δυο νέοι προτίμησαν να δώσουν τέλος στην ζωή τους, αφού δεν άντεχαν άλλο την πίεση των γονιών της κοπέλας. Προσοχή σκληρές εικόνες.

Μια αυτοκτονία δυο νέων στην Καβάλα, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη την δεκαετία του '80.

Ο λόγος της αυτοκτονίας, θύμιζε την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, αφού στις 25 Αυγούστου του 1981, αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην ζωή τους, επειδή οι οικογένειές τους δεν ενέκριναν την σχέση τους.

   
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit
Remaining Time 0:00
 

αυτοκτονία

Η γνωριμία των δυο νέων

Ο Γιάννης Γ. ήταν 21 ετών και εργαζόταν στην Καβάλα ως γυψαδόρος. Η 19χρονη Ελπίδα Μ. δούλευε ως βοηθός σε κομμωτήριο.

Οι δυο νέοι γνωρίστηκαν και γρήγορα ερωτεύθηκαν. Όμως η κοπέλα ήταν ήδη αρραβωνιασμένη, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο αφού αποφάσισε να χωρίσει. Τότε άρχισαν τα προβλήματα, αφού οι γονείς της κοπέλας δεν ενέκριναν την σχέση αυτή και την πίεζαν να τον αφήσει και να γυρίσει στον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Η 19χρονη μη μπορώντας να αντέξει άλλο την πίεση των γονιών της, έφυγε από το σπίτι για να ζήσει με τον αγαπημένο της. Ωστόσο, ούτε αυτό πτόησε τους γονείς της, οι οποίοι δεν άλλαζαν γνώμη. Έτσι το ζευγάρι, αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του.

Η τραγική κατάληξη

Τα παιδιά βρήκαν μια πενταώροφη πολυκατοικία που χτιζόταν και μπαίνοντας μέσα, έκοψαν και οι δύο τις φλέβες τους. Ανέβηκαν στην ταράτσα, ένωσαν με μια πέτσινη ζώνη τις θηλιές των παντελονιών και βούτηξαν στο κενό, από ύψος 30 μέτρων.

Οι οικοδόμοι που πήγαν το πρωί για τις εργασίες τους, αντίκρισαν τα δυο πτώματα και αρχικά θεώρησαν πως επρόκειτο για τουρίστες.

Όμως δεν άργησαν να ανακαλύψουν ποιοι ήταν οι δυο νέοι. Οι κάτοικοι στην κεντρική οδό Ερυθρού Σταυρού της Καβάλας με δάκρυα στα μάτια, τους έβλεπαν νεκρούς στο οδόστρωμα.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση συγκλόνισε την κοινή γνώμη ενώ ξεκίνησε η συζήτηση για το κατά πόσο οι γονείς έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν στην προσωπική ζωή των παιδιών τους. Αξίζει βέβαια να υπενθυμίσουμε, πως το 1980 υπήρχε ακόμη σε πολύ μεγάλο βαθμό το συνοικέσιο, τα προξενιά και η προίκα.

Με πληροφορίες από τη mixanitouxronou.gr.

https://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom