Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις! - Ποιες περιοχές επηρεάζονται!


Ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή από την ερχόμενη Τετάρτη 10/01 με ισχυρές καταιγίδες σημαντικές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους!

Βαρομετρικό Χαμηλό ερχόμενο από τα δυτικά μας θα ανατροφοδοτηθει στη Μεσόγειο και θα αρχίσει να μας επηρεάζει από τις 10/01 αρχικά στα δυτικά και νότια τμήματα της Χώρας μας!Την Πέμπτη επηρεάζονται και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα.

Χιονοπτώσεις με τα σημερινά στοιχεία θα εκδηλώνονται στα ορεινά της κεντρικής-δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου
Οι άνεμοι στα πελάγη νότιοι θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη και την Πέμπτη σε μονοψήφιες γενικά τιμές στην κεντρική και βόρεια Χώρα.

Από την Παρασκευή 12/01  μέχρι και την Κυριακή 14/01 θα μας επηρεάσει ένα νέο χαμηλό πιο ισχυρό φέρνοντας ισχυρά φαινόμενα στα κεντρικά και νότια τμήματα της Χώρας μας!


Χιονοπτώσεις με τα σημερινά στοιχεία θα εκδηλώνονται στα βορειοανατολικά πάνω από τα 200μ, στα βόρεια πάνω από τα 450μ, στα βορειοδυτικά πάνω από τα 1000μ και σταδιακά πάνω από τα 850μ, στα κεντρικά πάνω από τα1500μ και σταδιακά πάνω από τα 500μ και νότια πάνω από τα 1500μ και σταδιακά πάνω από τα 900μ

Οι άνεμοι την Παρασκευή και το Σάββατο κυρίως στα πελάγη βόρειοι θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στην βόρεια Χώρα και νότιοι στα κεντρικά και νότια τμήματα με την ίδια ένταση.Ενώ την Κυριακή βοριάδες θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία από την Παρασκευή σε σημαντική πτώση σε όλη τη Χώρα με ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Χώρας!Ίσως σημειωθεί και ολικός παγετός καθώς σε ορισμένες περιοχές ο Υδράργυρος δεν αναμένεται να ανέβει πάνω από τους 0 βαθμούς!

http://weathernewsgr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom