Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Αγωγή κατά του Δημοσίου από τους κληρονόμους της συζύγου του δράστη και αυτόχειρα Χρήστου Ζαπαντιώτη! - Τι δήλωσε ο δικηγόρος τους (βίντεο)

21 μέρες πέρασαν από την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους

- Δικαίωση ζητούν οι συγγενείς της γιατρού από τους Αγίους Αναργύρους που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με την μητέρα και την κορούλα της από τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού της
- Η οικογένεια των νεκρών ζητάει αποζημίωση από την αστυνομία καθώς πιστεύουν πως ο δολοφόνος και αυτόχειρας Χρήστος Ζαπαντιώτης έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια και δεν είχε διαγνωσθεί - Δείτε όλα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας των νεκρών γυναικών - Το χρονικό του σοκαριστικού εγκλήματος που "πάγωσε" την Ελλάδα

Στην αντεπίθεση περνάει η οικογένεια της δολοφονημένης Ελένης Χερουβείμ, περίπου τρεις εβδομάδες μετά από το φρικτό έγκλημα των Αγίων Αναργύρων.
Η οικογένεια της γιατρού που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με την μητέρα της και την κορούλα της από τον σύζυγο της και αυτόχειρα Χρήστο Ζαπαντιώτη, αναμένεται να καταθέσει αγωγή «μαμούθ» κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία

Ο 47χρονος Χρήστος Ζαπαντιώτης υπηρετούσε στη Βουλή, όντας αποσπασμένος στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Όπως έγινε γνωστό, είχε περάσει από ψυχομετρικά τεστ τον Νοέμβριο του 2011 και είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία.
Με το υπηρεσιακό του όπλο εκτέλεσε την πεθερά του την 70χρονη Βάσω Χερουβείμ, την σύζυγο του την 49χρονη Ελένη Χερουβείμ και την κορούλα του την 4χρονη Μυρτώ μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους ενώ μετά αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

«Είχε κάποια ψυχική ασθένεια και δεν διαγνώστηκε»

Οι συγγενείς των γυναικών ζητούν αποζημίωση για ψυχική οδύνη από την αστυνομία καθώς εκτιμούν ότι ο δολοφόνος έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια, η οποία δεν διαγνώστηκε στις εξετάσεις που υποβάλλονται οι ένστολοι που φέρουν όπλο.
«Εμείς θα δούμε τα πορίσματα αυτά μέσα από την προανάκριση που διενεργείται, θα δούμε ποια είναι η τελευταία ψυχιατρική εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί, ποιο είναι το πόρισμα αυτής. Εκ του αποτελέσματος είναι βέβαιο ότι υπήρχε ψυχιατρική κατάσταση η οποία δεν διαγνώστηκε.
Το ζήτημα λοιπόν είναι αν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, αν υπάρχει παράλειψη από πλευράς της ελληνικής αστυνομίας για την διάγνωση της συγκεκριμένης αυτής νόσου» ανέφερε στον Ant1, ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Αγαπηνός.

Δείτε όλα όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας

Το χρονικό της φρίκης

Ξημερώματα Δευτέρας (18.12.2017) γύρω στη 01:00 το ζευγάρι άρχισε να καυγαδίζει έντονα και ενώ το μόλις 3,5 ετών κοριτσάκι τους, κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα τους.
Αφορμή του καυγά οι οικονομικές διαφορές του 47χρονου αστυνομικού με την πεθερά του, για το πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας. Τον καυγά μεταξύ του ζευγαριού φαίνεται πως άκουσε η μητέρα της 49χρονης γιατρού και αμέσως ανέβηκε από το πρώτο όροφο όπου και διέμενε, στο διαμέρισμα τις κόρης της προκειμένου να δει τι συμβαίνει.
Μάλιστα εκτιμάται πως την πόρτα του διαμερίσματος άνοιξε η ίδια η 49χρονη, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επίθεση του άνδρα της.
Από εκεί και έπειτα το διαμέρισμα μετατρέπεται σε σφαγείο. Οι αστυνομικοί που έφθασαν εκεί το μεσημέρι της Δευτέρας αντίκρισαν τα πτώματα τις πεθεράς και τις συζύγου, κοντά στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού, σε απόσταση λιγότερη του ενός μέτρου μεταξύ τους.
Από την στάση των πτωμάτων οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δυο γυναίκες προσπάθησαν να βγουν στο μπαλκόνι, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια.
Όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστή, η 49χρονη σύζυγος του αστυνομικού είχε πυροβοληθεί τρεις φορές στο στήθος, σχεδόν εξ επαφής, ενώ η μητέρα της είχε δεχθεί δυο πυροβολισμούς, στο στήθος και το κεφάλι.

Το παιδί

Στη συνέχεια, με το όπλο του ανά χείρας, ο αστυνομικός κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, καθώς η μικρούλα είχε ξυπνήσει από τους πυροβολισμούς και είχε βάλει τα κλάματα. Το παιδί κοιμόταν στην μέση του κρεβατιού, ανάμεσα στο μαξιλάρι του μπαμπά και της μαμάς.
Ο μακελάρης αστυνομικός και αυτόχειρας, πήρε στην αγκαλιά του το σπλάχνο του, το ηρέμησε και αφού κοιμήθηκε εκ νέου το έβαλε στην μέση του κρεβατιού και πυροβόλησε το παιδί στο κεφάλι.
Η τελευταία πράξη του δράματος είχε συντελεστεί.
Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το φάκελο της τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom