Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Κάθειρξη 25 ετών στον παιδεραστή με το βανάκι

Και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ

Ενοχος για απόπειρα αποπλάνησης 13χρονου, αλλά και για τους βιασμούς μίας 14χρονης στο Περιστέρι και ενός 15χρονου στη Ναύπακτο - Απερρίφθησαν τα αιτήματα του κατηγορουμένου για αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου

«Ελπίζω να συμμορφωθείτε».
Αυτά ήταν τα λόγια του προέδρου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας προς τον 42χρονο Φίλιππο Λεβεντό, ο οποίος σήμερα καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε 25ετή κάθειρξη για απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκου και δυο βιασμούς ανηλίκων.

Η δράση του 42χρονου είχε προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο όταν τον Μάρτιο του 2015 είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω στον Κορυδαλλό να επιβιβάζει στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του ένα 13χρονο αγόρι, το οποίο είχε προσεγγίσει μέσω facebook.

Σήμερα, ο 42χρονος με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών για τις πράξεις του ενώ το δικαστήριο του επέβαλε και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ.

Επίσης το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα του κατηγορουμένου για αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Να σημειωθεί πως σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 26 ετών.

Νωρίτερα στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου είχε ζητήσει την ενοχή του 42χρονου αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο κατηγορούμενος δεν αστειεύεται, χτυπάει. Μόνο θήραμα χρειάζεται. Μόλις δει το θήραμα τρέχει».

Ο εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του κατηγορουμένου για την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου, αλλά και για τους βιασμούς μίας 14χρονης στο Περιστέρι και ενός 15χρονου στη Ναύπακτο, που αποκαλύφθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

«Ο κατηγορούμενος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος, όπως είναι δεν τον χρειάζεται η κοινωνία μόνο κακό κάνει ελπίζω αργότερα να συνετιστεί, και αν όχι να προσφέρει κάτι καλό, να προσέχει τουλάχιστον να μη δημιουργήσει αλλά προβλήματα» κατέληξε στην αγόρευση του ο εισαγγελέας.

Από την πλευρά του πάντως ο 42χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν είχε πρόθεση να αποπλανήσει το 13χρονο αγόρι και ότι τόσο η 14χρονη όσο και ο 15χρονος συνευρέθησαν ερωτικά μαζί του με τη θέλησή τους!

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο 42χρονος: «Όλα έγιναν με τη συναίνεση τους.Ζητάω συγνώμη από τους γονείς μου και από τους γονείς των παιδιών. Έχω φέρει μια αναστάτωση αλλά με κατηγορούν για πράγματα που δεν έκανα. Ζητάω συγγνώμη που έκανα σεξ με άτομα κάτω των 18 ετών αλλά δεν βίασα κανέναν. Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος».

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom