Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Γαλλία - Εκλογές LIVE: Απρόοποτα, εκκένωση εκλογικού κέντρου και γυμνές διαμαρτυρίες για το "δαχτυλίδι" του Ολάντ (φωτο & βίντεο)


- Σε εξέλιξη από το πρωί ο πρώτος γύροε των Προεδρικών εκλογών
- Στο 28,5% ήδη η συμμετοχή - Φόβοι για... ρεκόρ αποχής
- Έχουν ψηφίσει ήδη οι υποψήφιοι - Γυμνές ακτιβίστριες της FEMEN με μάσκες Πούτιν, Τραμπ, Άσαντ πριν ψηφίσει η Λε Πεν!
- Εκκενώθηκε εκλογικό κέντρο αφού βρέθηκε ύποπτο όχημα με αναμμένη τη μηχανή

- Τα προφίλ των 11 υποψηφίων και των 5 επικρατέστερων - Οι κάλπες θα κλείσουν στις 21:00 το βράδυ - Πότε θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα
- Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο live blogging του newsit.gr


Ώρα Προέδρου στη Γαλλία! Οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία έχουν ήδη ανοίξει με έντεκα υποψήφιους-ες να "μάχονται" για μία από τις δύο θέσεις του δεετέρου και καθοριστικού γύρου των προεδρικών εκλογών (σ.σ. στις 7 Μαϊου).

Με... απρόοπτα ξεκίνησε η μέρα, αφού ένα εκλογικό τμήμα στην πόλη Μπεσανσόν της ανατολικής Γαλλίας εκκενώθηκε σήμερα μετά τον εντοπισμό ενός κλεμμένου οχήματος που είχε εγκαταλειφθεί με αναμμένη τη μηχανή την ώρα που διεξαγόταν η ψηφοφορία για τον σημερινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.


  Οι Femen "αγαπούν" τη Μαρίν Λε Πεν!
Είναι γνωστό πως οι Femen έχουν... αδυναμία στη Μαρίν Λε Πεν. Μετά το "ντου" στην τελευταία προεκλογική της ομιλία, εμφανίστηκαν σήμερα και στο προεκλογικό κέντρο όπου ψήφισε η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Οι ακτιβίστριες φορούσαν μάσκες της Λε Πεν και του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν
  Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές
Στις 12.00 ώρα Γαλλίας το ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ήταν στο 28,54% έναντι 28,29% που ήταν την ίδια ώρα στις εκλογές του 2012, 31,21% την ίδια ώρα το 2007 και 21,40% την ίδια ώρα το 2002, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.
  Μαρίν Λε Πεν: Ένα... λεπτό μέσα στο παραβάν!
Δύο περιστατικά ήταν αυτά που έκλεψαν τις εντυπώσεις όταν η Μαρίν Λε Πεν πήγε να ψηφίσει. Πρώτον, φαίνεται στο βίντεο να κατευθύνεται προς τα τραπέζια όπου βρίσκονται τα ψηφοδέλτια και των έντεκα συνολικά υποψηφίων (σ.σ. δείτε εδώ τα προφίλ τους), όμως μοιάζει να... αδιαφορεί για τους υπόλοιπους και φαίνεται να παίρνει μόνο δύο ψηφοδέλτια, προφανώς το δικό της και κάποιο άλλο!

Μοιάζει, μάλιστα, να κάνει κάποιες κινήσεις με τα χέρια της, προσπαθώντας ίσως να περάσει... απαρατήρητη η "προτίμησή" της μόνο σε δύο ψηφοδέλτια!


Διαβάστε περισσότερα εδώ
  Αστυνομικοί με οπλοπολυβόλα για τη... Λε Πεν!
Στο προπύργιό της Ενέν Μπομόν (Henin Beaumont ), ψήφισε η Μαρίν Λεπέν, ενώ όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο, υπάρχουν πάνοπλοι αστυνομικοί στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο εν αναμονή της ακροδεξιάς υποψηφίου.
  Ψήφισαν Μακρόν, Φιγιόν, Λε Πεν, Ολάντ
Ο Εμμανουέλ Μακρόν ψήφισε μαζί με την σύζυγό του.

Ο Φρανσουά Φιγιόν χωρίς την δική του (για ευνόητους λόγους, αφού το σκάνδαλο αργομισθίας στο οποίο ενεπλάκη η Πηνελόπη Φιγιόν πλήγωσε ανεπανόρθωτα (;) την υποψηφιότητά του).


Τέλος, ψήφισε και ο... ονοσούπω πρώην Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom