Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

ΚΚΕ: Μόνο οργή προκαλούν οι δηλώσεις Τσίπρα για την επιτυχία των «ματωμένων πλεονασμάτων»!


Με πολύ αυστηρό τόνο, το ΚΚΕ, σχολίασε τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου, λέγοντας
χαρακτηριστικά ότι οι δηλώσεις του για την επιτυχία των «ματωμένων πλεονασμάτων» και για τα μέτρα που πρέπει να υποστεί ο λαός, προκαλούν μόνο οργή.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ
«Την ημέρα που η κυβέρνηση ξεκινά τις συζητήσεις με το κουαρτέτο για ένα νέο σκληρό πακέτο σε βάρος μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων, μόνο οργή προκαλούν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την επιτυχία των "ματωμένων πλεονασμάτων", καθώς και για τα νέα μέτρα που πρέπει να υποστεί ο λαός ως δήθεν εξιτήριο απ’ τα "προγράμματα".

Ο πρωθυπουργός μάλιστα έκανε ένα βήμα παραπέρα: Παραδέχτηκε σαφώς ότι τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση, καθώς κι ότι η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνο το τρέχον πρόγραμμα, αλλά μια συνολικότερη συμφωνία, στην ουσία ένα νέο μνημόνιο, στο όνομα της ρύθμισης του χρέους.

Το συμπέρασμα είναι ένα και ξεκάθαρο: Ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει για τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, τις επενδύσεις του, την έξοδο στις αγορές, συνολικά γι’ αυτόν το βάρβαρο δρόμο ανάπτυξης, τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπηρετεί με μεγάλη συνέπεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: