Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Πάνω από ένα εκ. ευρώ άρπαξαν οι ληστές με το χτύπημα στις θυρίδες της Πειραιώς


Χρήματα, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, φέρεται να άρπαξαν οι “χρυσοδάκτυλοι” ληστές των θυρίδων, από το υποκατάστημα της Πειραιώς
που λήστεψαν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, στην οδό Χατζηκυριάκου στο Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερευνητές της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες, για την εξιχνίαση των δυο ληστειών - πολύωρη ομηρία πελατών και υπαλλήλων από τους πέντε δράστες - από την καταγραφή και τις καταθέσεις που έχουν δώσει ιδιοκτήτες των θυρίδων, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η λεία των ληστών υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μάλιστα αστυνομικοί που έχουν απόλυτη γνώση των ερευνών, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανέβει κι άλλο το ποσό, όσο προχωρά η καταγραφή των αντικειμένων, των χρημάτων, αλλά και των κοσμημάτων που είχαν οι θυρίδες που κατάφεραν ανοίξουν οι “επαγγελματίες” ληστές.

Άλλωστε και στην πρώτη ληστεία με ομηρεία που είχαν διαπράξει οι ίδιοι δράστες επίσης σε υποκατάστημα της Πειραιώς στην Λ. Κηφισίας, τον Αύγουστο του 2016, η λεία τους εκτιμώνταν περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ.

Πάντως μπορεί η συγκεκριμένη συμμορία να διακρίνεται για τον “επαγγελματισμό” της, πλην όμως τα λάθη δεν τα έχει αποφύγει, τόσο στην πρώτη ληστεία στην Λ. Κηφισίας, όσο και στην δεύτερη στην οδό Χατζηκυριάκου στο Πειραιά.

Το περασμένο Αύγουστο οι ληστές, πριν φύγουν από το υποκατάστημα στην Λ. Κηφισίας, είχαν ψεκάσει τους χώρους με χλωρίνη και οξύ προκειμένου να σβήσουν τα ίχνη τους.

Το γεγονός αυτό δείχνει πρώτον πως δεν ήθελαν να αφήσουν πίσω τους στοιχεία, κυρίως αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ίσως γιατί είναι σεσημασμένοι και δεύτερων δεν γνώριζαν πως η χλωρίνη και το οξύ δεν “καίει” εντελώς τα στοιχεία.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ στο υποκατάστημα της Πειραιώς στην Λ. Κηφισίας, κατάφεραν να απομονώσουν γενετικό υλικό σε επίμαχα σημεία, το οποίο δεν ανήκε σε πελάτες ή υπαλλήλους του υποκαταστήματος.

Ωστόσο το γενετικό υλικό που κατάφεραν να εντοπίσουν δεν ταυτοποήθεικε με αυτά που έχουν αποθηκευμένα οι Αστυνομικοί, στην βάση δεδομένων τις ΕΛ.ΑΣ.

Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ από το υλικό που έχουν συλλέξει και από το υποκατάστημα του Πειραιά, προκειμένου να δουν εάν ταυτοποιούνται με το υλικό που ανακάλυψαν στο υποκατάστημα της Πειραιώς στη Λ. Κηφισίας στους Αμπελόκηπους το περασμένο Αύγουστο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: