Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Τουρκία - Δημοψήφισμα LIVE: Πυροβολισμοί σε εκλογικό κέντρο με δύο νεκρούς κι έναν τραυματία


- Πυροβολισμοί σε εκλογικό κέντρο στο Ντιγιάρμπακιρ!
- "Δύο νεκροί,Ενας τραυματίας"

- Περίπου 55,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τη συνταγματική αναθεώρηση που θα ενισχύει τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
- Θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 07:00 έως τις 16:00 (ώρα Ελλάδας) στην ανατολική Τουρκία και από τις 08:00 έως τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) στην υπόλοιπη χώρα
- Το σχέδιο αναθεώρησης του συντάγματος έχει στόχο τη μετατροπή του πολιτεύματος σε προεδρικό

- ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

“Evet” ή “Hayır”; “Ναι” ή “Όχι”; Από νωρίς το πρωί, περίπου 55, 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες για το -ιστορικής σημασίας- δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, που θα μετατρέπει το πολίτευμα σε προεδρικό. Ουσιαστικά, ο στόχος της συνταγματικής αναθεώρησης είναι η ενίσχυση των εξουσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θέλει να γίνει “σουλτάνος” και... με τη βούλα!

13:08 "Δύο νεκροί, 1 τραυματίας"
Όπως μεταδίδει η Hurriyet Daily News, επικαλούμενη το πρακτορείο Dogan, υπάρχουν δύο νεκροί και 1 τραυματίας από τους πυροβολισμούς στο Ντιγιάρμπακιρ.

12:57 Πυροβολισμοί σε εκλογικό κέντρο στο Ντιγιάρμπακιρ
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε εκλογικό κέντρο της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, στην κουρδική ζώνη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπως μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο Dogan.

Το εκλογικό κέντρο χρησιμοποιείται κανονικά ως σχολείο.

Δύο από τους τραυματίες φέρεται αν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Όλοι έχουν διακομιστεί σε τοπικό νοσοκομείο.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του περιστατικού και εάν υπάρχουν τρομοκρατικά ή πολιτικά κίνητρα που να συνδέονται με το δημοψήφισμα.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom