Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Οι Financial Times"καρφώνουν" τον Τσίπρα: Απέρριψε συμφωνία με τους θεσμούς - “Φοβήθηκε” τις εκλογές του 2019


- Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Πρωθυπουργός είπε “όχι” σε συμφωνία τον περασμένο μήνα,που προέβλεπε περαιτέρω περικοπές συντάξεων το 2019
- “Το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες θα μπορούσε να
στείλει το κόμμα πίσω σε μονοψήφια ποσοστά. Ήταν μια συμφωνία που δεν μπορούσαν να καταπιούν”, δήλωσε πρώην ακτιβιστής του ΣΥΡΙΖΑ

Για συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τους θεσμούς τον περασμένο μήνα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε, κάνει λόγο δημοσίευμα των Financial Times.

Όπως τονίζει, η βρετανική οικονομική εφημερίδα, η συμφωνία προέβλεπε περαιτέρω περικοπές συντάξεων το 2019, μερικούς μόνο μήνες πριν από τις επόμενες προγραμματισμένες εκλογές.

"Το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες θα μπορούσε να στείλει το κόμμα πίσω σε μονοψήφια ποσοστά. Ήταν μια συμφωνία που δεν μπορούσαν να καταπιούν", δήλωσε στην εφημερίδα πρώην ακτιβιστής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα στελέχη του κόμματος.

Κατά την εφημερίδα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται στις σημερινές συνομιλίες στις Βρυξέλλες να πιέσει για καθυστέρηση εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις έως το 2020, αντιστεκόμενος παράλληλα στην απαίτηση των πιστωτών για τις μαζικές απολύσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει σημειώσει ότι η μη εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα εγκαίρως θα άφηνε την οικονομία της χώρας "σε τέτοια κατάσταση που όλες οι παράμετροι της λήψης αποφάσεων θα έπρεπε να επανεξεταστούν".

Από την πλευρά του, αξιωματούχος της Τραπέζης της Ελλάδος, σχολιάζει ότι αν η συμφωνία δεν κλείσει εντός του Μαΐου, τότε πρέπει να αναμένεται επιστροφή στην ύφεση κατά το πρώτο μισό του έτους.

Σημειώνεται επίσης η εκροή καταθέσεων σε ύψος 2 δισεκατομμυρίων ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους και το πλήγμα στην ευρύτερη οικονομία από την αβεβαιότητα και την καθυστέρηση.

Η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς είναι εφικτή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά και απαραίτητη ώστε να περιοριστούν τα ρίσκα που προκαλούνται από καθυστερήσεις, δήλωσε στο μεταξύ ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.
Financial Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: