Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Χαρές και πανηγύρια στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα! - Eurogroup live


Καρπούς απέδωσε η πρωινή συνάντηση του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους επικεφαλής των θεσμών.Σύμφωνα
με πληροφορίες της «Κ» επετεύχθη συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.


Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup είχε δηλώσει πως «υπάρχει μια θετική αύρα», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «δεν θα υπάρξει μια συνολική πολιτική συμφωνία σήμερα».

Η σημερινή συνάντηση έγινε σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι διαπραγματευτικές θέσεις των θεσμών και της Ελλάδας, λίγο πριν από το Eurogroup που στόχο είχε μια καταρχήν συμφωνία, η οποία θα επέτρεπε στους εκπροσώπους των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Το κλίμα είχε βαρύνει ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες καθώς το ΔΝΤ άνοιξε θέμα λήψης μέτρων από το 2018, αντί του 2019. Κι αυτό, γιατί το Ταμείο αμφισβητεί την επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019, αλλά και την αξιοπιστία του «κόφτη» ο οποίος θα διορθώσει ενδεχόμενη αστοχία έναντι του στόχου. Κατά το Ταμείο, το 2018 το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι 2% του ΑΕΠ, επομένως απαιτούνται μέτρα 1,5% του ΑΕΠ.

Αντίστοιχα, η Γερμανία θέλει να είναι όλοι οι θεσμοί σε κοινή γραμμή όσον αφορά τις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα, επομένως υποδεικνύει εμμέσως υιοθέτηση των θέσεων του Ταμείου.
http://www.kathimerini.gr/

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ Eurogroup από το livelive blog του newsit.gr

  ΑΠΕ: Μεγάλη εβδομάδα η επιστροφή των θεσμών
   Η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας αποφασίστηκε, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών και του οικονομικού επιτελείου της Ελλάδας.
   Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, οι θεσμοί θα επιστρέψουν πιθανότατα, την ερχόμενη εβδομάδα, πριν από το Πάσχα.
  Σόιμπλε: Όποιος λέει ότι μπλοκάρω την συμφωνία, λέει ψέμματα!
  Αλλα λόγια από Μοσκοβισί
 «Το σημερινό Eurogroup είναι σημαντικό γιατί όλοι πρέπει να δεσμευτούν να κλείσουν τις παραμέτρους μιας καλής συμφωνίας» για την Ελλάδα δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup στη Βαλέτα της Μάλτας
   Τόσο η Ελλάδα όσο και η ευρωζώνη έχουν ανάγκη από μια «καλή συμφωνία», για να σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας και όλοι αυτοί οι παράγοντες που απομακρύνουν τους επενδυτές, τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

   «Εδώ και εβδομάδες συζητάμε για ένα πλαίσιο- δημοσιονομικό πακέτο για την Ελλάδα», που θα της επιτρέψει να ξαναβρεί τη σταθερότητά της στην ευρωζώνη και παράλληλα θα ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, πρόσθεσε ο Γάλλος Επίτροπος.
Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη της Καθημερινής, Ελένη Βαρβιτσιώτη, επετεύχθη συμφωνία για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.
Η σημερινή συνάντηση έγινε σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουν οι διαπραγματευτικές θέσεις των θεσμών και της Ελλάδας, λίγο πριν από το Eurogroup που στόχο είχε μια καταρχήν συμφωνία, η οποία θα επέτρεπε στους εκπροσώπους των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα το συντομότερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom