Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Οταν ο Σώρρας ζητούσε μερτικό από μεγάλα deals του δημοσίου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΠΡΙΝ... ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο καταζητούμενος πλέον Αρτέμης Σώρρας εμφανίζεται σαν κομήτης το 2012 για να στείλει κάθε προσπάθεια στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο αυτόκλητος σωτήρας ισχυρίστηκε μια ωραία πρωία ότι με τα αμύθητα ποσά που διαθέτει θα μπορούσε να ξεπληρώσει το χρέος Ελλάδας και Κύπρου και να μείνουν και μερικά «ψιλά» σε περίπτωση ανάγκης.
Ο κ. Σώρρας άρχισε να γαρνίρει την ιστορία του με την «Τράπεζα της Ανατολής» και το «θησαυροφυλάκιο του Καναδά», με το «καταπίστευμα» που τώρα είναι «έτοιμος να ρευστοποιήσει», με τις «μετοχές που είχε στο σεντούκι η γιαγιά μου», με κάτι «αμερικανικά ομόλογα», με «συναλλαγματικές» και πολλά ακόμη παραμύθια με δράκους...
Ο «μεγιστάνας» υποσχέθηκε αποπληρωμή του δυσβάσταχτου δημόσιου χρέους και κατόπιν απαλλαγή από τα ιδιωτικά χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο.
Η δράση του
Για όλα αυτά, βέβαια, το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών πριν από λίγες μέρες ήταν καταπέλτης, αφού καταρρίπτει έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του «σωτήρα» της Ελλάδας για τα περίφημα ομόλογα της Τράπεζας της Ανατολής, την υπόθεση των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τη δράση της οργάνωσής του, «Ελλήνων Συνέλευσις».
Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο «κροίσος» δεν έχει στον ήλιο μοίρα, αφού τα τελευταία χρόνια υποβάλλει μηδενικές φορολογικές δηλώσεις.
Οταν ο Σώρρας ζητούσε μερτικό από μεγάλα deals του δημοσίου
Και μπορεί όλοι να γνωρίσαμε τον ευφάνταστο κάτοχο της απολλώνιας διαστημικής τεχνολογίας την εποχή των μνημονίων, αλλά η τοπική κοινωνία της Πάτρας τον είχε μάθει ήδη από το 2009, όταν ο Σώρρας μαζί με τη σύζυγό του κατέληξαν στις δικαστικές αίθουσες για την υπόθεση πώλησης ενός πολυτελέστατου αυτοκίνητου του πρώην δικηγόρου του για την οποία το ζεύγος καταδικάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή καθώς κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας ένοχοι για υπεξαίρεση.
Ωστόσο, η δράση του πολυτάλαντου Πατρινού φαίνεται ότι έχει κι άλλα επεισόδια και μάλιστα τη χρυσή περίοδο που η Ελλάδα ζούσε στον αστερισμό της... Ολυμπιάδας.
Σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει για πρώτη φορά το «Εθνος της Κυριακής», την περίοδο που η χώρα μας προετοιμαζόταν πυρετωδώς για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και εν μέσω οικονομικού και επενδυτικού οργασμού, ο Αρτέμης Σώρρας κάνει κι αυτός τις δικές του «επενδύσεις»!
Εξάλλου ο Αρτέμης Σώρρας, πριν ανακαλύψει την αρχαία ελληνική τεχνολογία που θα του άνοιγε τις πόρτες των... τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, καταπιάστηκε με πληθώρα επιχειρηματικών μεγαλόπνοων σχεδίων.
Ψηλά ο πήχης
Εγγραφο στο οποίο ο Αρτέμης Σώρρας παρουσιάζεται ως κάτοχος πληρεξουσίου, εκπροσωπώντας κοινοπραξία που με αντάλλαγμα τις δήθεν υπηρεσίες της αξίωνε την εκχώρηση 8,5 εκατ. ευρώ!
Εγγραφο στο οποίο ο Αρτέμης Σώρρας παρουσιάζεται ως κάτοχος πληρεξουσίου, εκπροσωπώντας κοινοπραξία που με αντάλλαγμα τις δήθεν υπηρεσίες της αξίωνε την εκχώρηση 8,5 εκατ. ευρώ!
Θεωρώντας τον εαυτό του μεγάλο και δυνατό... παίκτη, με ιδιαίτερα υψηλές φιλοδοξίες, μεθόδευσε τις κινήσεις του προκειμένου να εισπράξει σημαντικά ποσά εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Πάντοτε στο βάθος του μυαλού του -για έναν άνθρωπο που ελάχιστα έχει δουλέψει στη ζωή του και με μορφωτικό επίπεδο δημοτικού- ήταν το... μεγάλο ψάρι που λέγεται δημόσιος κορβανάς.
Μέσα από μια σειρά εγγράφων προκύπτει ότι ο Αρτέμης Σώρρας προσπάθησε να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος εταιρειών, διεκδικώντας χρήματα από δήθεν συμβουλευτικές, διαμεσολαβητικές και ειδικής πληροφόρησης υπηρεσίες που παρείχε σε κατασκευάστρια κορεατική εταιρεία για την προμήθεια 17 συρμών από την Αττικό Μετρό.
Πρόκειται για άλλη μία ευφάνταστη ιδέα - ευτυχώς δεν φαίνεται να προχώρησε το μεγαλόπνοο σχέδιό του.
Το αξιοσημείωτο σε αυτή την αποτυχημένη απόπειρα είναι ότι ο Αρτέμης Σώρρας από τότε είχε απλώσει τα πλοκάμια του στην Κύπρο, καθώς μέσα από τα έγγραφα προκύπτει ότι συμμετέχουν κυπριακές εταιρείες και μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Μεγαλονήσου και των Αθηνών.
Το υλικό βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας, με υπογραφές, σφραγίδες, μεταφράσεις, τηλέφωνα, διευθύνσεις, καθώς και όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων, που για ευνόητους λόγους δεν θα δημοσιοποιήσουμε.
Η σύμβαση μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κορεατικής κατασκευάστριας εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο, δηλαδή την προμήθεια 17 συρμών και των ανταλλακτικών τους.
Η σύμβαση μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κορεατικής κατασκευάστριας εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο, δηλαδή την προμήθεια 17 συρμών και των ανταλλακτικών τους.
Από την αλληλογραφία μεταξύ δικηγορικών γραφείων Αθήνας και Κύπρου που εκπροσωπούσαν την κορεατική κατασκευαστική εταιρεία και την κοινοπραξία Σώρρα αποδεικνύεται ότι έγινε χρήση και απαίτηση πληρωμής των εν λόγω ποσών, απλά το εγχείρημα δεν στέφθηκε με επιτυχία. Πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννιούνται σχετικά με την υπόθεση, αλλά αυτό που αξίζει να διερευνηθεί είναι ποιοι ενορχήστρωσαν το μεγαλεπήβολο σχέδιο και ποιος ήταν ο δίαυλος της πληροφόρησής του. Κι αυτό γιατί φαντάζει δύσκολο ή σχεδόν αδύνατο να είναι ο Σώρρας αυτός που κατείχε τόσο πολλές εξειδικευμένες πληροφορίες σε Ελλάδα και Κύπρο, ώστε να καταστρώσει και να εκτελέσει μια σειρά από ενέργειες που θα του απέφεραν «παρά με το... τσουβάλι»!
Είναι εντυπωσιακό πως συγκεκριμένοι άνθρωποι, με μπροστάρη τον μετέπειτα «εθνοσωτήρα», προσπάθησαν να στήσουν μια τόσο περίτεχνη δουλειά που έφτασαν στο σημείο να «βαπτίσουν» ακόμη και την προμήθεια συμβουλευτική και ειδική πληροφόρηση (!).
Απορίας άξιο είναι πώς ο Αρτέμης Σώρρας μπόρεσε να χρηματοδοτήσει και να κινητοποιήσει μεγάλα δικηγορικά γραφεία Αθήνας και Κύπρου για να εκταμιευτούν οι αξιώσεις του?
Η εκχώρηση
Συγκεκριμένα ο Αρτέμης Σώρρας παρουσιάζεται ως κάτοχος πληρεξουσίου εκπροσωπώντας κοινοπραξία που με αντάλλαγμα τις υπηρεσίες της αξίωνε την εκχώρηση 8,5 εκατ. ευρώ!
Η εν λόγω κοινοπραξία φέρεται να έχει συσταθεί και να είναι εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στο έγγραφο αυτό, με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2001, ο Αρτέμης Σώρρας απαιτεί 1,7 εκατ.για ατομικές υπηρεσίες του καθώς και 6,8 εκατ. ευρώ για την κοινοπραξία που αυτός εκπροσωπούσε.
Αποκαλυπτική είναι η απάντηση μεγάλου δικηγορικού γραφείου της Κύπρου που εκπροσωπεί την κατασκευάστρια εταιρεία και η οποία καταλήγει: «η απαίτησή τους για να αμειφθούν είναι απαράδεκτη και δεν δύναται να ικανοποιηθεί».
Αποκαλυπτική είναι η απάντηση μεγάλου δικηγορικού γραφείου της Κύπρου που εκπροσωπεί την κατασκευάστρια εταιρεία και η οποία καταλήγει: «η απαίτησή τους για να αμειφθούν είναι απαράδεκτη και δεν δύνατ
Η εκχώρηση μάλιστα θεωρείται οριστική και αμετάκλητη. Η συγκεκριμένη σύμβαση αναφέρει ρητά πως θα ενεργοποιηθεί και θα ισχύει μόνο μετά την επιτυχή σύναψη συμφωνίας μεταξύ της κορεατικής κατασκευαστικής εταιρείας και της Αττικό Μετρό.
Είναι γνωστό πως με τον νόμο περί μεσαζόντων απαγορεύεται η διαμεσολάβηση και γενικά οι μεσιτικές εργασίες στη διαδικασία δημόσιων προμηθειών, αγαθών και υπηρεσιών. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να μην ενδιέφερε και πολύ τον άνθρωπο με το άγγιγμα του Μίδα.
Αποκαλυπτική είναι η απάντηση μεγάλου δικηγορικού γραφείου της Κύπρου που εκπροσωπεί την κατασκευάστρια εταιρεία προς τις εταιρείες που απαρτίζουν την κοινοπραξία που εκπροσωπεί ο Αρτέμης Σώρρας, αφού τους κατηγορεί ανοιχτά για «ανώνυμα και άφαντα στελέχη»!
Μάλιστα, στην επιστολή με ημερομηνία 12 Αυγούστου 2002 γίνεται λόγος για απαράδεκτη και παράλογη απαίτηση εκ μέρους της πλευράς του «αυτόκλητου σωτήρα».
Οπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή, «η συμφωνία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ημερομηνίας 2/9/2001 στην οποία αναφέρεστε, έχει καταρτισθεί υπό συνθήκες που την καθιστούν άκυρη ή ακυρώσιμη ή εν πάση περιπτώσει άνευ αντικειμένου ή χωρίς καμία αξία ή νομική ισχύ.
Περαιτέρω και άνευ επηρεασμού των ως άνω οι πελάτες σας ουδέποτε παρείχαν στους πελάτες μας τις ισχυριζόμενες ή οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες.
Λόγω των πιο πάνω, η απαίτηση των πελατών σας για να αμειφθούν είναι απαράδεκτη και δεν δύναται να ικανοποιηθεί.
Η παρούσα επιστολή αποστέλλεται, παρόλο που ουδεμία υποχρέωση υπάρχει προς τούτο, και για το περιεχόμενό της παρακαλούμε όπως πληροφορήσετε σχετικώς τα διαρκώς ανώνυμα αλλά και άφαντα στελέχη των πελατών σας».
Κρυφτό
Διαρκώς νέα στοιχεία και αποκαλύψεις προκύπτουν για τον βίο και την πολιτεία του φιλόδοξου αλλά φυγόπονου «μεγιστάνα», που ακόμη και τώρα κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη που θα τον οδηγήσει στη φυλακή. Το ίδιο και η σύζυγός του Βάια Ρουγκλίου, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, να εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης τις επόμενες μέρες.
Δυστυχώς, «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», σε συνάρτηση με τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, οδήγησαν μερίδα συμπολιτών μας στα «δίχτυα» του «δισεκατομμυριούχου» Αρτέμη Σώρρα.Επεται λοιπόν συνέχεια στο σίριαλ της ζωής του ζεύγους Σώρρα και των επίδοξων δελφίνων στην «Ελλήνων Συνέλευσις», που πλέον αποτελεί πολιτικό φορέα...
Εξαπάτησε 12.000 άτομα
Είναι εντυπωσιακό, όπως προκύπτει από το εισαγγελικό πόρισμα, πώς ο πρώην τεχνίτης πλακιδίων από το Θεριανό Αχαΐας, Αρτέμης Σώρρας, κατάφερε να εξαπατήσει περισσότερους από 12.000 πολίτες, που συνέρρεαν στις εφορίες δηλώνοντας ότι δεν εξοφλούν τα χρέη τους γιατί θα το κάνει κάποιος άλλος αντί γι' αυτούς...
ΜΑΡΙΝΑ ΖΙΩΖΙΟΥ 
marina@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: