Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Σειρήνες πολέμου! Κιμ Γιονγκ Ουν σε Τραμπ: "Έρχεται η αδίστακτη συντριβή σας"


- Ένταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα
- Ο Τραμπ απειλεί να "χτυπήσει" την Βόρεια Κορέα
- Ο Κιμ Γιονγκ Ουν του λέει πως αν το κάνει θα τον... "συντρίψει"
- Η επέμβαση του Πούτιν στην κατάσταση που δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου


Λίγες ώρες μετά από τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Βόρειας Κορέας, ήλθε και η απάντηση από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Ο στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε σήμερα (14.04.2017) ότι θα “συντρίψουν αδίστακτα” τις ΗΠΑ, εάν η Ουάσιγκτον επιλέξει να επιτεθεί, καθώς αρμάδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με επικεφαλής αεροπλανοφόρο, κατευθύνεται στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.

“Οι ΗΠΑ και οι ναυτικές τους δυνάμεις, θα λάβουν την πιο σκληρή απάντησή μας, χωρίς οίκτο, μη επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν, “ μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα, είχε γνωστό πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να διατάξει να γίνουν στρατιωτικά πλήγματα στη Βόρεια Κορέα αν η Πιονγκγιάνγκ αποφασίσει να προχωρήσει σε μια νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου.

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στην περιοχή δύο αντιτορπιλικά ικανά να εκτοξεύουν πυραύλους Τόμαχοκ και το ένα από αυτά απέχει 482 χιλιόμετρα από ένα πεδίο δοκιμών της Βόρειας Κορέας, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Χθες (13.04.2017) ο Τραμπ διεμήνυσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι θεωρεί πως το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας αποτελεί πρόβλημα και αυτό θα διευθετηθεί. 

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι περιμένει από την Κίνα να ασκήσει πίεση στην Πιονγκγιάνγκ για να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συμφωνίες για τα πυρηνικά όπλα. Αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε ότι θα λύσει το πρόβλημα αν η Κίνα δεν συμβάλει.

Λίγο αργότερα, ήλθε και η αντίδραση του Βλαντιμίρ Πούτιν, με το Κρεμλίνο να εκφράζει την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης γύρω από τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση του. Παράλληλα, καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom