Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Χάος και αναζήτηση ευθυνών για τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου - Φοβούνται οι πολίτες να χειρουργηθούν!


Όποιος αποδειχτεί ότι ψεύδεται, φέρει τεράστια ευθύνη. Είτε πρόκειται για τους χειρουργούς που αρνούνται να πραγματοποιήσουν επεμβάσεις επικαλούμενοι πρόβλημα στην κεντρική
παροχή αερίων στις αίθουσες, είτε πρόκειται για την διοίκηση και την ηγεσία του ΥΥΚΑ που βεβαιώνει ότι όλα έχουν ελεγχθεί και είναι άρτια.

Ο φόβος και οι δυσπιστία που έχουν αναπτύξει οι πολίτες της Ζακύνθου για το νοσοκομείου τους, δύσκολα θα ανατραπεί. Και σε αυτό ευθύνονται πολλοί καθώς η ιστορία με τα χειρουργεία του συγκεκριμένου νοσοκομείου διαρκεί τώρα κοντά ένα 6μηνο...

Πρώτα κατέληξε μια γυναίκα από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη μετά από απλή ορθοπεδική επέμβαση. Μετά κατέληξε και δεύτερος χειρουργημένος ασθενής. Έπειτα προχώρησαν σε ελέγχους και ειδικές διαδικασίες αντισηψίας. Στην συνέχεια μετέβη κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τελικά στη Ζάκυνθο πήγε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Αλλά χειρουργοί και ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλουν συνεχώς προβλήματα ενώ δεν βοήθησε και η περίπτωση της γυναίκας που παρουσίασε πυρετό τόσο η ίδια όσο και το βρέφος της μετά από την πρώτη καισαρική τομή στα χειρουργεία της Ζακύνθου.

Χθες η διοίκηση του νοσοκομείου κατήγγειλε από την πλευρά της τους χειρουργούς επειδή αρνήθηκαν να αντιμετωπίσουν ασθενή με αποτέλεσμα να κληθούν γιατροί από άλλο νοσοκομείο. Ο ασθενής βέβαια φοβήθηκε από την όλη διαδικασία και αρνήθηκε το χειρουργείο. Και αυτό δείχνει όντως την απαξίωση του ιδρύματος.

Από την άλλη πλευρά, μιλώντας χθες στο iatropedia ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αποκάλυψε ότι οι γιατροί έχουν κάνει και μηνυτήρια αναφορά που σημαίνει πιστεύουν πραγματικά ότι υπάρχει πρόβλημα στην κεντρική παροχή αερίου.

Το "μάρμαρο" το πληρώνουν τελικά οι πολίτες που διαμένουν στην περιοχή και νοσοκομείο βλέπουν αλλά νοσοκομείο δεν έχουν... Και δεν μένει τώρα από το να θρηνήσουμε και κανένα έκτακτο περιστατικό που άργησαν να αντιμετωπίσουν χειρουργικά με αποτέλεσμα ανυπολόγιστο...

http://www.iatropedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom