Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Κρήτη: Ποια νοσοκομεία είναι "πρωταθλητές" στο φακελάκι - Ξανθός: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για "κάρφωμα"!


Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της μελέτης που παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική ημερίδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αναφορικά με το φακελάκι στα νοσοκομεία της Κρήτης και τους τρόπους που αυτό θα καταπολεμηθεί, παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη.

Οπως ειπώθηκε από τους ομιλητές, τρεις στους δέκα κρητικούς έδωσαν φακελάκι για να εξυπηρετηθούν, ενώ οι ειδικότητες που κρατούν τα σκήπτρα, είναι χειρουργοί διαφόρων ειδικοτήτων.
"Πρωταθλητές" στο φακελάκι αναδεικνύονται το νοσοκομείο Χανίων, με ποσοστό 5,9%, και ακολουθούν το Βενιζέλειο με 4,7%, το ΠΑΓΝΗ με 4,3%, το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με 3,8%, το νοσοκομείο Ρεθύμνου με 3,7% και το νοσοκομείο Ιεράπετρας με 2,7%.
Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι ασθενείς δίνουν φακελάκι χωρίς να τους ζήτηθεί, ενώ περισσότερο ικανοποιημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα νοσοκομεία της Κρήτης, δηλώνουν κάτοικοι αγροτικών περιοχών άνω των 50 ετών. 
φακελάκι κρήτη
by renas

φακελάκι κρήτη
by renas

φακελάκι κρήτη
by renas
Ο κ. Ξανθός, ο οποίος προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου οι ασθενείς θα μπορούν ανώνυμα να καταγγέλλουν φακελάκι, υπογράμμισε την ανάγκη εκπαίδευσης των νέων γιατρών στα νέα δεδομένα στο ΕΣΥ καθώς και την ανάγκη δημιουργίας νέων ειδικοτήτων, ενώ ο επίκουρος καθηγητής Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης Χρήστος Μελάς, ο οποίος εκπόνησε τη μελέτη, σημείωσε την ανάγκη εκπαίδευσης και των ασθενών.
 
pi3.jpg
by renas
Aξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι παρά την κρίση, η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευθέντων ασθενών εκφράζει υψηλό βαθμό ικανοποίησης σε ποσοστό 82,38% από την παροχή υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης (δείγμα 1003 ασθενών, περίοδος δειγματοληψίας 25/2/16-1/9/16)
 
pi2.jpg
by renas

pi1.jpg
by renas
http://www.ekriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: