Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Καιρός: Βροχές,καταιγίδες,ισχυροί νότιοι άνεμοι,σκόνη,αλλά και άνοδος της θερμοκρασίας αύριο


Βροχές και καταιγίδες αύριο στα Δυτικά, Κεντρικά και τα Βόρεια,οι οποίες πιθανόν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πιθανόν τοπικά ισχυρές. Αρχικά στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το βράδυ και από τα Δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο να ειναι τοπικά ισχυρές. Αναμένεται ύφεση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερΗι.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη Στερεά και πιθανόν πρόσκαιρα στα ορεινά της Πελοποννήσου. Αναμένεται βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Αναμένεται βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία 7 και πιθανών από το βράδυ πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom