Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΤΩΡΑ: Παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά (φωτο & βίντεο)

«Όχι» στη σφαγή των συντάξεων

Στην πλατεία Κοτζιά συγκεντρώθηκαν σήμερα από τις 10 το πρωί οι συνταξιούχοι, στο πλαίσιο παναττικής πανσυνταξιουχικής κινητοποίησης.

Οπως καταγγέλλουν, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές
νέο σφαγιασμό των συντάξεων και νέα φοροληστεία.

«Καμία ανοχή στα μέτρα της κυβέρνησης, να τελειώνουμε με τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την αδιαφορία, τον φόβο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών.

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στις μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου και έχουν προγραμματίσει και την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου συμμετοχή στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις και ειδικά στην Αθήνα στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια, στην Θεσσαλονίκη στις 7 στο άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στην 6.30 στην πλατεία Καραΐσκάκη.


Τα μέτρα που προτείνονται για τους συνταξιούχους και περιλαμβάνουν τη μείωση του αφορολόγητου και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς χαρακτηρίζονται από το Σύλλογο συνταξιούχων ως «ιδιαίτερα βάρβαρα».

Ταυτόχρονα οι συνταξιούχοι εκτιμούν ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζει πογκρόμ κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων, που αδυνατούν να αποπληρώνουν τα χρέη και δάνεια προς τις τράπεζες και την εφορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom