Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Τσοχατζόπουλος: Δεν έχει λεφτά για να πληρώσει την εγγύηση!!!


της Άννας Κανδύλη
Αυστηρούς περιοριστικούς όρους, που όπως είπαν οι συνήγοροί του καθιστούν ανεφάρμοστη την απόφαση για την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επέβαλε στον πρώην υπουργό το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο του ανοίγει την πόρτα της φυλακής με τους εξής όρους: καταβολή εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ (κατά πλειοψηφία 4-1, μια δικαστής ήθελε 100.000 ευρώ) , απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρήση εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση της Αστυνομικής Ταυτότητας και του διαβατηρίου, απαγόρευση εκδόσεως νέου διαβατηρίου, μόνιμη διαμονής σε γνωστή διεύθυνση και υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα (από τον Μάιο του 2017 όταν πιθανότατα θα λάβει εξιτήριο) δύο φορές τον μήνα.

"Καθίσταται η απόφαση σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορεί να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φύλακές" ήταν η αντίδραση του συνηγόρου του πρώην υπουργού, Λεωνίδα Κοτσαλή.

"Η υγεία του η οποία βρίσκεται σε κίνδυνο μπορεί να εξαρτηθεί από το ύψος της εγγυοδοσίας; Εγώ δεν το πιστεύω ως νομικός" τόνισε επίσης ο κ. Κότσαλης.

"Αν επιστρέψει στη φυλακή και μέχρι να βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο δεν τυγχάνει ζήτημα τεράστιας ευθύνης όλων μας;" επισήμανε ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος.

Για "τεράστιες ευθύνες" έκανε λόγο η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη.
Οι συνήγοροι του ζήτησαν τη μείωση της εγγυοδοσίας των 200.000 ευρώ και ένα χρονικό διάστημα για να καταβάλουν τα χρήματα. Το αίτημα απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Νωρίτερα, το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, έκανε δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του με ψήφους 3-2.

Όπως είπε η εισαγγελέας, θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του. «Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει», υποστήριξε.

Επίσης, πρόσθεσε ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά, ενώ είναι κρατούμενος, και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση αν ήταν ελεύθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στον άλλο.

«Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του, λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του», ανέφερε η εισαγγελέας.

http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom