Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

“ΠΡΑΣΙΝΟΙ” ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

Συσστράτευτηκαν με τον ΣΚΑΙ πλαγίως πλην σαφώς…

ΑΠΟ το κόμμα “ΠΡΑΣΙΝΟΙ, Αλληλεγγύη” λάβαμε το άρθρο που επισυνάπτουμε εδώ: ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ που αφορά τις ανεμογεννήτριες που επιχειρούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να εγκαταστήσουν στην Πάρο και άλλα τρία νησιά των Κυκλάδων.

Το parosnews.gr έχει την άποψη ότι:
– το συγκεκριμένο κόμμα, 
“ΠΡΑΣΙΝΟΙ Αλληλεγγύη”,
– ο 
κ. Χρυσόγελος που το εκπροσωπούσε για ένα διάστημα ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου έως το 2014 (σ.σ: στην συνέχεια απέτυχε να εκλεγεί),
– και ο 
κ. Στεφάνου που έθετε ανεπιτυχώς υποψηφιότητα με τον κ. Χρυσόγελο σε πολλές διαφορετικού θεσμικού επιπέδου εκλογές και που παραμένει εκπρόσωπος του κόμματος στην Πάρο,
…επιχειρούν συστηματικά να υπονομεύσουν τον αγώνα των Παριανών ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα που επιβουλεύονται το φυσικό τοπίο, τη θέση της Πάρου και των υπολοίπων νησιών και που έχουν σκοπό – αυτή τη φορά – να αναπτύξουν αιολικά πάρκα.
Οι παραπάνω διακινούν σε ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποπροσανατολιστικά κείμενα με:
– κάλπικα διαλείμματα,
– προσπαθούν να δημιουργήσουν 
δήθεν “οικολογικές” ενοχές στους πολίτες των νησιών μας,
– προσπαθούν να ανοίξουν 
την “πίσω πόρτα” σε ίδια ή παρόμοια οικονομικά συμφέροντα που επιχειρούν την τοποθέτηση ανεμογεννητριών, μέσω άλλης οδού,
– ενώ δεν δίστασαν να 
συμμετάσχουν στην επιχειρούμενη (σ.σ: από το κανάλι ΣΚΑΙ και την παρουσιάστρια της εκπομπής eco news κα Χριστοφιλίδου) συκοφάντηση της Παριανής πολίτη κας Βαξεβανίδου η οποία αγωνίζεται από την πρώτη στιγμή ενάντια στην επιχείρηση τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα νησιά μας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Το parosnews,gr που αποτελεί συνέχεια της εφημερίδας “Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου” (18 έτη συνεχούς κυκλοφορίας) η οποία από πολλά χρόνια είχε προειδοποιήσει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, παραθέτει την δική του θέση για τα βασικά επιχειρήματα των στελεχών του κόμματος “ΠΡΑΣΙΝΟΙ, Αλληλεγγύη” παρακάτω:

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ
ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΕΝΟΧΩΝ
1. Ασφαλώς, πρέπει μία κοινωνία να συμμετέχει και να αποφασίζει στον διάλογο για την ενεργειακή πολιτική. Όμως, δεν θα σταματήσει μία τοπική κοινωνία τον αγώνα της στην «κόψη του ξυραφιού» για να καταστρώσει σχέδιο αντιπρότασης για ενεργειακή πολιτική στην χώρα, δια της Πάρου!
Άλλωστε, αυτό επιστημονικά ΔΕΝ γίνεται. Διότι η πολιτική ενέργειας δεν μπορεί παρά να αποφασίζεται από την χώρα στο σύνολό της, αφού πρέπει να αναπτύσσονται δίκτυα μεταφοράς της ενέργειας που απαιτούν εθνικό σχεδιασμό.
Εμείς, όπως και κάθε τοπική κοινωνία, μπορούμε να καταθέσουμε την άποψη μας για την εθνική επιλογή, αλλά να αποφασίσουμε καθοριστικά για τον τοπικό τρόπο προσαρμογής.
Σε μία τέτοια περίπτωση, και πάλι, σε νησιά και σε περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται παραδοσιακοί οικισμοί και μοναδικό τοπίο ΔΕΝ θα έπρεπε σε καμία εκδοχή ενεργειακής στρατηγικής να αναπτύσσονται ανεμογεννήτριες.
Υπάρχουν άλλα ήδη, κάποια εφαρμόζονται από χρόνια, όπως οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ή τα φωτοβολταϊκά, εκεί που η τοποθέτηση έχει γίνει σε συνεννόηση με αρχιτέκτονες.Συνεπώς, δεν θα επωμιστούμε σε αυτή τη φάση ευθύνες που δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αναλάβει από μόνοι μας, ούτε θα λειτουργήσουμε με ενοχές ή μεμψιμοιρία.

Έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας και το διεκδικούμε με θάρρος και γενναιότητα .-
Επιπλέον, δεν πρέπει να αφήσουμε απολύτως κανένα να διασπείρει αυτή τη στιγμή αμφιβολίες, «εναλακτισμούς» και ενοχές. –
ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ
2. Η αισθητική τοπίου σε τουριστικές οικονομίες (και παντού) δεν αφορά μόνο την ομορφιά.Είναι τρόπος ανάπτυξης της οικονομίας.
Αν επιχειρήσουμε αλλαγές, είναι μοιραίο να επιφέρουν αλλαγές στον τρόπο συσσώρευσης και τον καταμερισμό εργασίας στην τοπική κοινωνία.
Με λίγα λόγια, θα αλλάξει χέρια ή οικονομία. Σήμερα, παρά τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις, η οικονομία της Πάρου βρίσκεται στα χέρια των πολλών, μικρών και μεγάλων τοπικών οικογενειών, καίτοι υπάρχει η επεκτεινόμενη μεταβίβαση από τις τράπεζες λόγω των υποθηκευμένων ακινήτων.
Αυτό, προφανώς πειράζει – όταν δεν διευκολύνει – τράπεζες, ομίλους, πολιτικάντηδες των μνημονίων κλπ, κλπ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ “ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ”
3. Η ανάπτυξη εταιρειών αξιοποίησης της ανανεώσιμης ενέργειας από διάφορες τοπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες ή φορείς (ΟΤΑ κλπ) που προτείνει το κείμενο, δεν κοινωνικοποιεί τον φυσικό πλούτο και το ώφελος από αυτόν σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομίας.
Αποτελεί την «πίσω πόρτα» του τραπεζοεπιχειρηματικού συστήματος, ώστε να εφαρμοστούν χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις τα σχέδια του, αφού υπόσχεται μερτικό από την κονόμα σε ντόπιους.
Κοινωνικοποιεί μόνο τη διαφθορά και την διαπλοκή.
Xrysogelos-2014
Ο κ. Ν. Χρυσόγελος
Ο κ. Χρυσόγελος και ο κ. Στεφάνου σε αυτό το σημείο είναι σαν να προτείνει στους κατοίκους της Χαλκιδικής να πάρουν ένα μικρό μερίδιο μετοχών από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για να έχουν κέρδη από το καταστροφικό τόπο εγκλήματος οξόρυξης χρυσού!
Είναι αλήθεια, ότι σε συνθήκες οικομικής ΚΡΙΣΗΣ, πείνας και αφραγκίας, με αυτόν τον τρόπο, κάποιοι διαδηλωτές θα πήγαιναν στα σπίτια τους ή θα μπορούσαν να σπάνε και τα κεφάλια των υπόλοιπων διαδηλωτών.(βλέπε: κοινωνικός αυτοματισμός)
Σε συνθήκες καπιταλιστικής, νεοφιλελευθερης οικονομίας οι μικρές, τοπικές εταιρείες που προτείνει ο κ. Χρυσόγελος θα ήταν αναγκασμένες να συμμετέχουν στην καταστροφή υπέρ των ίδιων επιχειρηματικών ομίλων που επιχειρούν την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Πάρο, αφού οι τελευταίοι θα πουλούσαν τεχνογνωσία, αυτοί θα πουλούσαν τον εξοπλισμό, αυτοί θα ήλεγχαν τον αγωγό και το δίκτυο μεταφοράς, ακόμη και τους πελάτες (πουλημένη ΔΕΗ, διαφορες energα κλπ)… .ΑΡΑ και την τιμή της παραγόμενης ενέργειας.
Nicolas
Ο κ. Ν. Στεφάνου
Επιπλέον, οι επαγγελματικοί και κοινωφελείς φορείς θα υποχρεώνονταν να βάλουν από την τσέπη τους τις οικονομίες τους, να δανειστούν και να χρεωθούν για να το παίξουν επιχειρηματίες της ενέργειας με δέλεαρ την επιδότηση. Έτσι, πάλι – και από αυτόν τον δρόμο – το παιχνίδι του συστήματος θα έπαιζαν, αλλά ως θύματα και υπερχρεωμένες ορτινάτσες.
Αυτό κάνουν και οι 2.500 μικροεταιρείες στας Ευρώπας τις οποίες επικαλείται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σε περιοχές που δεν υπήρχε άλλη οικονομία για να αναπτυχθεί.
Αυτά πολύ φοβάμαι πως ο κάθε αναγνώστης θα σκεφτεί ότι τα γνωρίζουν οι κ.κ. Χρυσόγελος και Στεφάνου (σ.σ: προσωπικά, είμαι σίγουρος) .Τα γνωρίζουν όπως, κάθε νεοφιλελεύθερος “οικολογικού” τύπου .

Διαβάστε σχετικά:
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗΣ)!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom