Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Τι έψαχναν οι «μπουκαδόροι» στο ΚΕΕΛΠΝΟ το Σάββατο; - Εξώδικο των εργαζομένων κατά της διοίκησης


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στο ΚΕΕΠΝΟ, οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν σε εξώδικη διαμαρτυρία ενώπιον πάσης αρχής, το Σάββατο κάποιοι «μπούκαραν» στον Οργανισμό, στους χώρους όπου φυλάσσονται φάκελοι με στοιχεία για τις συμβάσεις που έχει υπογράψει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όταν το πληροφορήθηκαν οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά τους εμπόδισαν εταιρεία σεκιούριτι που έχει προσλάβει η νέα διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία μάλιστα αμείφθηκε με 700.000 ευρώ για δυο μήνες, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει ο σύλλογος των εργαζομένων.

Η όλη υπόθεση, πέραν του κόστους, πιθανόν να έχει και άλλες αποχρώσεις, όπως για παράδειγμα, την παραχάραξη στοιχείων και συμβάσεων που αφορούν στην πολύκροτη υπόθεση Βαξεβάνη – Στουρνάρα που είδε το φως της δημοσιότητας από το Σάββατο το απόγευμα και οδήγησε στη σύλληψη του “αγαπημένου εκδότη” του ΣΥΡΙΖΑ.

Ορισμένες από τις αναφορές Βαξεβάνη στο κείμενο – παραλήρημα κατά του κεντρικού τραπεζίτη, πιθανολογείται ότι άφησαν εκτεθειμένους κάποιους, οι οποίοι έσπευσαν να καλύψουν τα ίχνη τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι εργαζόμενοι που ανακάλυψαν τη “μαφιόζικου τύπου” επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν:

«Η παρουσία και ο ρόλος της συγκεκριμένης εταιρείας (σεκιούριτι ) έχει αποτελέσει εδώ και παρά πολλούς μήνες αντικείμενο διερεύνησης από το Σωματείο περί του ελέγχου της νομιμότητας αυτής καθώς και των πράξεών της εντός του συνόλου των χώρων του Οργανισμού όπου φυλάσσονται και τηρούνται τα αρχεία λειτουργίας του (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, σφραγίδες, έγγραφα υπηρεσιακά,, μητρώα κ.α) καθώς η εν λόγω εταιρεία έχει συνεχή ανεμπόδιστη και ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Οργανισμού, τηρεί το σύνολο των κλειδιών των γραφείων και των χώρων των αρχείων σε 24ωρη βάση όλο τον χρόνο.

Καταγγέλλουν επίσης ότι το Σωματείο Εργαζομένων έχει ζητήσει επανειλημμένως από την Διοίκηση να λάβουν οι Εργαζόμενοι γνώση των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τις διαγωνιστικές διαδικασίες, τις συμβάσεις και το ύψος των συμβάσεων αυτών (μετά την υπαγωγή του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ν. περί δημοσίου λογιστικού), προκειμένου να “αιτιολογήσει” η Διοίκηση την τρέχουσα και εξαιρετικά κοστοβόρα «εργολαβία», της φύλαξης του Οργανισμού.
http://www.bankwars.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom