Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Κύριοι υπουργοί επιτέλους σοβαρευτείτε...


του Θανάση Λυρτσογιάννη
Ακούω τον Παναγιώτη Σκουρλέτη σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις να μιλάει για την αξιολόγηση, να κάνει κριτική, να αφήνει υπονοούμενα και στη συνέχεια να αναδιπλώνεται και δεν αντέχω στον πειρασμό να ρωτήσω. 

Μα, καλά μόνο η αξιολόγηση υπάρχει; Δεν κάνει έργο στο υπουργείο του να μας το παρουσιάσει ή μήπως το έργο είναι ήσσονος σημασίας.

Κι αν στο υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να ...πλήττει, ας μας πει για το έργο που έκανε στο υπουργείο Ενέργειας το οποίο είχε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ας μας πει γιατί καθυστέρησε (το ίδιο ισχύει και για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη) να προωθήσει τα θέματα των ερευνών για πετρέλαια στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα.

Αν οι δύο πρώην υπουργοί είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους, το τρυπάνι στον πατραϊκό κόλπο θα είχε χτυπήσει από πέρυσι, ενώ θα είχαν προωθηθεί και οι έρευνες σε Κέρκυρα, Κυπαρισσία, Κατάκολο, Αρτα, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Ιωάννινα, που κρύβουν θησαυρούς ικανούς ακόμα και να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει σε επίπεδο οικονομικού κλίματος, αλλά και ενδιαφέροντος για επενδύσεις, να έχουν εντοπιστεί με το τρυπάνι σημαντικά αποθέματα πετρελαίου, όπως φαίνεται πως υπάρχουν σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνών.

Μόνο που ο κύριος Σκουρλέτης, όπως και άλλοι υπουργοί, αντί να κάνουν κυβερνητικό έργο, αντί να λύνουν προβλήματα, αντί να προωθούν έστω το παράλληλο πρόγραμμα, αντί να κάνουν μεταρρυθμίσεις, τουλάχιστον όπου το επιτρέπουν οι Θεσμοί, προτιμούν να παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση και ορισμένοι από αυτούς να κάνουν δηλώσεις, λες και αυτό είναι το μόνο έργο που οφείλει να επιτελέσει αυτή η κυβέρνηση απέναντι στο λαό.

Κύριοι της κυβέρνησης, κύριε Σκουρλέτη επιτέλους ανασκουμπωθείτε. Εχετε δημοκρατικό καθήκον και υποχρέωση να εργαστείτε για να υλοποιήσετε τουλάχιστον ένα μέρος όσων υποσχεθήκατε προεκλογικά.

Γιατί μπορεί να χάσετε τις επόμενες εκλογές, αλλά τουλάχιστον θα έχετε αφήσει πίσω μία σταλιά έργο. Θα είναι δραματικό η πρώτη φορά αριστερά να κυβερνήσει και να μην αφήσει το παραμικρό άξιο λόγου αποτύπωμα στη χώρα.

Θα είναι δε πολύ πιο τραγικό για τους πολίτες, που στήριξαν τις ελπίδες πάνω σας για να αλλάξει αυτός ο τόπος, έστω στο μέτρο των δυνατοτήτων που επιτρέπει η επιτροπεία από τους δανειστές, να διαπιστώσουν πως δεν βάλατε καμία σοβαρή σφραγίδα στις εξελίξεις.

Ανασκουμπωθείτε λοιπόν κύριοι υπουργοί και αφήστε τα πολλά λόγια, ιδίως όταν δεν έχετε τίποτα άξιο λόγου να πείτε...

Επιτέλους σοβαρευτείτε...
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom