Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Ξέσπασε ο παπα - Χρήστος στον Αγιο Παντελεήμονα Ρόδου: “Άθεοι, ρεμάλια,κλέφτες,απατεώνες,άεργοι”! (βίντεο)

«Ο καιρός έχει γυρίσματα και η καρέκλα ημερομηνία λήξεως»!

Το ξέσπασμα του παπα Χρήστου, μετά τη Λειτουργία στον ιερό του Αγίου Παντελεήμονα στη Ρόδο, "πάγωσε" τους ενορίτες που δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν.

"Όλοι οι άθεοι παίρνουν συντάξεις 7-8 χιλιαδες ευρω το μηνα, χώρια τα έξοδά τους. Είναι άθεοι είναι κλέφτες, είναι απατεώνες, δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, τα ρεμάλια", είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε συνέντευξη του παπα Χρήστου το Σεπτέμβριο του 2016
«Ο καιρός έχει γυρίσματα και η καρέκλα ημερομηνία λήξεως»!

Συνέντευξη  στη Μαίρη Φώτη
Ο παππα-Χρήστος, ο «παππάς των φτωχών», όπως είναι γνωστός όχι μόνο στη Ρόδο αλλά σ’ όλη την Ελλάδα, επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο στην ενορία του Αγ. Παντελεήμονος, της Παλιάς Πόλης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ανήμπορους και τους αναξιοπαθούντες του νησιού.Καθημερινά προσφέρει συσσίτιο σε 50 συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη, στηρίζει τους άρρωστους και κυρίως τους καρκινοπαθείς που δεν έχουν χρήματα για τα φάρμακα ή τα νοσήλιά τους, τελεί γάμους και βαπτίσεις δωρεάν σε ανθρώπους που του χτυπάνε την πόρτα και ζητάνε την βοήθειά του γιατί δεν έχουν χρήματα για «πολυτέλειες» και στέκεται πάντα δίπλα στους αναξιοπαθούντες.
Σε συνέντευξή του στην «δημοκρατική», ευχαριστεί τους εθελοντές και τους ιδιώτες που στηρίζουν ανώνυμα και αθόρυβα το έργο του, «κατσαδιάζει» τους πολιτικούς, που θυμούνται τον ίδιο και τους απλούς ανθρώπους μόνον προεκλογικά, βάλλει κατά της «άθεης κυβέρνησης», εκφράζει τα παράπονά του προς την δημοτική αρχή και υπενθυμίζει πως «ο καιρός έχει γυρίσματα και η καρέκλα έχει ημερομηνία λήξεως».
• Πατέρα Χρήστο, είστε εφημέριος στην ενορία του Αγ. Παντελεήμονα 13 χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα, έχετε καταφέρει πολλά πράγματα επιτελώντας, σε καιρούς χαλεπούς, σημαντικό κοινωνικό έργο.
Είμαι ιερέας στον Αγ. Παντελεήμονα αισίως 13 χρόνια. Αλλά τα προβλήματα είναι πολλά… Θέλω μέσα από την καρδιά μου να εκφράσω τα παράπονά μου και να θίξω τα προβλήματα που υπάρχουν στην ενορία μας. Πολύς κόσμος έπαψε να εκκλησιάζεται στον Αγιο Παντελεήμονα γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση, δεν επιτρέπεται η είσοδος στα αυτοκίνητα. Ετσι λοιπόν, έπαψαν οι άνθρωποι να εκκλησιάζονται στην εκκλησία μας. Πολλοί δεν έρχονται να τελέσουν μυστήρια, όπως βαπτίσεις και γάμους, γιατί δεν επιτρέπεται η είσοδος στα αυτοκίνητά τους, στο πάρκινγκ της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα. Όσοι δε από αυτούς έχουν κάνει αίτηση εισόδου των οχημάτων τους για να τελέσουν βάπτιση ή γάμο, απορρίπτεται από τους υπεύθυνους. Απογοητευμένοι, μου κάνουν τα παράπονά τους, κι έτσι λοιπόν κι εγώ κάνω τα δικά μου παράπονα. Η δημοτική αρχή, ποτέ δεν κάλεσε την εκκλησία για να πάρει και την δική μας γνώμη. Αποφασίζει για εμάς, δίχως εμάς. Δυστυχώς, ακόμα κι εγώ ο ιερέας, δεν έχω κάρτα εισόδου για το όχημά μου. Κάθε φορά πρέπει να βγαίνω από το αυτοκίνητό μου, να καλώ το κέντρο και να μου επιτρέπουν την είσοδο. Πάψαμε, λοιπόν, εδώ στην ενορία μας, να κάνουμε μεσονυκτικές θείες λειτουργίες γιατί δεν μπορεί ο κόσμος να έρθει, γιατί δεν τους επιτρέπεται η είσοδος με το αυτοκίνητό τους.
• Εξαιτίας αυτού δηλαδή δεν έρχεται κόσμος στην εκκλησία;Ξέρετε, αυτή η κατάσταση μάς έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Ηλικιωμένοι και ανάπηροι άνθρωποι δεν μπορούν να έρθουν στην εκκλησία. Από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης, δεν είχαμε κόσμο στην εκκλησία και απογοητευτήκαμε πάρα πολύ. Τα έξοδα είναι πολλά, δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις που έχει η εκκλησία και αναρωτιέμαι… νοιάζεται κανείς πώς θα καλύψουμε τις υποχρεώσεις; Αν νοιάζεται, να μας το πει. Τα έσοδα των εκκλησιών έχουν πέσει κάτω από το 50% τα τελευταία 5-6 χρόνια. Αναρωτιέμαι, μήπως με τον τρόπο αυτό διώχνουμε τον κόσμο από την εκκλησία. Μήπως αυτό θέλουν κάποιοι; Κάνω έκκληση στην δημοτική αρχή να συνέλθει και να δει το θέμα πάλι με αγάπη διότι ο κόσμος εξαγριώνεται και δεν ξεχνά τα καμώματά τους. Θα τα βρουν μπροστά τους.
• Παρά τις δυσκολίες όμως πατέρα Χρήστο και την μείωση των εσόδων, το φιλανθρωπικό έργο του Αγίου Παντελεήμονα συνεχίζεται.
Η εκκλησία είναι δίπλα στους αναξιοπαθούντες 365 ημέρες τον χρόνο, το συσσίτιο συνεχίζεται εδώ και 6 χρόνια. Οι τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης διανέμονται κάθε μήνα. Η βοήθεια προς τους ασθενείς συνανθρώπους μας συνεχίζεται, η βοήθεια και οι προσφορές στο Ιδρυμα του Αγίου Ανδρέα, στο Ορφανοτροφείο Θηλέων, το Κέντρο Ελπίδα συνεχίζονται. Δεν θα σταματήσουν ποτέ, πάντα θα είμαστε δίπλα τους. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στο μεγάλο έργο της Μητρόπολής μας, στο πρόσωπο του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου μας, απ΄όπου καθημερινά περνούν και ζητούν βοήθεια συνάνθρωποί μας που έχουν μεγάλη ανάγκη. Αλλοι για τα φάρμακά τους, άλλοι για να τους πληρωθούν λογαριασμοί ΔΕΗ ή ΔΕΥΑΡ και άλλοι για τα εισιτήριά τους προκειμένου να μεταβούν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Ολοι ενισχύονται στο μέτρο φυσικά, των δυνατοτήτων μας. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε καμία Τράπεζα, όπως νομίζουν μερικοί.
• Στήριξη στο έργο που επιτελείτε, έχετε;
Στήριξη… Ας κοιτάξουν και λίγο την καθαριότητα, ας κόψουν τα χορτάρια που θα μας φάνε τα φίδια. Εμείς, εδώ και μερικά χρόνια αναγκαστήκαμε να πάρουμε χορτοκοπτικό μηχάνημα για να καθαρίζουμε την περιοχή με δικά μας παιδιά, με δικούς μας εθελοντές. Υπενθυμίζω στους αρμόδιους άρχοντες ότι η καρέκλα τους έχει ημερομηνία λήξης, ας κοιτάξουν λοιπόν με αγάπη κι ας επανεξετάσουν τα προβλήματα της Παλιάς Πόλης που είναι πολλά. Και να μην ξεχνούν ότι έχει ο καιρός γυρίσματα… Η εκκλησία έχει τον πρώτο λόγο και άντεξε και αντέχει εδώ και 2.000 χρόνια. Πέρασε μπόρες και διωγμούς, κράτησε ζωντανή την θρησκεία μας, κι ας βάλλεται λυσσαλέα από τους άθεους και αντιστόρητους άρχοντες-υπουργούς. Η εκκλησία είναι που στηρίζει στα δύσκολα τους ανθρώπους με χιλιάδες καθημερινά συσσίτια και τρόφιμα, διαφορετικά θα είχαμε πολύ μεγάλα προβλήματα.
Πού είναι λοιπόν η Πολιτεία; Πού είναι η κυβέρνηση η άθεη, που μας έστυψε και μας τα πήρε όλα; Δεν τους νοιάζει τίποτα παρά μόνο η καρεκλίτσα τους και ο παχυλός μισθούλης τους, ο εαυτός τους. Ας αφήσουν λοιπόν την εκκλησία να κάνει όπως πάντα το θεάρεστο έργο της, αυτοί δεν είναι σε θέση να πιάνουν στο στόμα τους την εκκλησία. Δεν είναι άξιοι, διότι είναι μακριά από την εκκλησία. Οποιος τα έβαλε με την εκκλησία δεν του βγήκε σε καλό. Η εκκλησία είναι αυτή που ξεκίνησε τη ζωή της, με εργάτες τους αγράμματους ψαράδες και κατατρόπωσε σοφούς και επιστήμονες. Είναι εκείνοι που την πολέμησαν οι ισχυρότεροι κοσμικοί άρχοντες αλλά νικηθήκανε.
Η εκκλησία έσπειρε τον χριστιανισμό με κόκκαλα μαρτύρων, την πότισαν με το άγιο αίμα τους και γιγαντώθηκε και
1
«Η εκκλησία είναι δίπλα στους αναξιοπαθούντες 365 ημέρες τον χρόνο, το συσσίτιο συνεχίζεται εδώ και 6 χρόνια»
ζει 2.000 χρόνια τώρα. Εγγύηση λοιπόν ότι θα ζήσει αιωνίως γιατί θεμέλιό της είναι ο ίδιος ο ιδρυτής της και θεμελιωτής ο Χριστός «καί πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς». Μην χτυπάτε με τη γροθιά σας το μαχαίρι, θα ματωθείτε αγιάτρευτα. Υπενθυμίζω τον λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου «η εκκλησία πολεμουμένη νικά και ότι η φωτιά που είναι η εκκλησία, όσο πιο λυσσαλέα την φυσάει ο άνεμος, τόσο γιγαντώνεται».
• Στα χρόνια της κρίσης, φαντάζομαι ότι έχουν αυξηθεί οι ανάγκες για παροχή βοήθειας σε συμπολίτες μας.
Βεβαίως έχει αυξηθεί. Πολλοί συνάνθρωποί μας από άλλες ενορίες, έρχονται και ζητούν είτε ένα πιάτο φαγητό είτε μία τσάντα με τρόφιμα. Φυσικά η Μητρόπολη, επιτελεί άξια το έργο της, δίνοντας τσάντες με τρόφιμα σε πολλούς συνανθρώπους μας και στην ενορία μας τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Εχω καταφέρει να κερδίσω την εμπιστοσύνη του κόσμου, έχω πολλούς φίλους που με στηρίζουν οι οποίοι δεν θέλουν να αναφερθώ στα ονόματά τους. Θέλουν ό,τι κάνουν να μην το γνωρίζει κανείς, παρά μόνο ο Θεός.
• Εχετε καταφέρει πάντως να κάνετε την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα σημείο αναφοράς, για όσους έχουν ανάγκη, κι αυτό δεν είναι κάτι που συναντάμε συχνά.
Κι άλλοι ιερείς κάνουν την δουλειά τους, κι άλλοι προσφέρουν άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο. Εμείς πάντως, φαίνεται, πως έχουμε τον πρώτο λόγο.
• Η ιεροσύνη πάντως πατέρα Χρήστο, δεν είναι μια δουλειά όπως όλες οι άλλες, κι εσείς, φαίνεται ότι δεν την βλέπετε βιοποριστικά.
Δίνω περισσότερο την προσοχή μου στο κοινωνικό έργο και στους ασθενείς, κυρίως στους καρκινοπαθείς οι οποίοι έχουν ακούσει για το έργο που επιτελούμε εδώ στον Αγιο Παντελεήμονα και ζητούν την βοήθειά μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει άνθρωπος από την εκκλησία μου, να χτυπήσει την πόρτα μου, να ζητήσει την βοήθειά μου και να μην του δώσω κάτι..
• Αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ο κόσμος έχει επιστρέψει στην εκκλησία, έχει ενδυναμωθεί η πίστη του;
Θα τολμήσω να πω ότι ο κόσμος έχει απογοητευτεί και κλείνεται στο καβούκι του. Γι αυτό λέω κάθε Κυριακή ότι μόνη μας παρηγοριά, ελπίδα και στήριγμα είναι η εκκλησία. Μετά την εκκλησία είναι το χάος και το χάος το βιώνουμε στο πετσί μας με αυτή την κυβέρνηση.
• Η κυβέρνηση, έχει ανοίξει μέτωπα με την εκκλησία…
Η κυβέρνηση αυτή η άθεη, έχει λυσσάξει. Ε, ας πάρουν χάπι για την λύσσα να συνέλθουν. Ας μας πει αυτή η κυβέρνηση ποιοι και πότε εστήριξαν τους απλούς ανθρώπους. Εχετε δει εσείς κανένα πολιτικό ή τοπικό άρχοντα να γυρνάει στις γειτονιές; Μόνο όταν θέλουν την ψήφο του απλού ανθρωπάκου, γυρίζουν και μας γλείφουν με γλυκόλογα και κεράσματα. Μόλις πάρουν την καρεκλίτσα τους, δεν μας γνωρίζουν. Ούτε στρέφουν το βλέμμα τους προς εμάς, κάνουν ότι δεν μας βλέπουν, αλλά τους περιμένουμε κι εμείς, με αγάπη, στην γωνία.
• Το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείτε πάντως πατέρα Χρήστο στηρίζεται στις δυνάμεις σας, στους εθελοντές και στους ιδιώτες.
Βεβαίως. Κανένας από τους πολιτικούς και τους τοπικούς άρχοντες δεν έχει στηρίξει το έργο μας. Το μόνο που κάνουν είναι να έρχονται να βγάζουν φωτογραφίες με τον παππαΧρήστο για να προβάλλονται, ότι τάχα ενισχύουν το έργο του Αγίου Παντελεήμονα. Παραμύθια!! Κανένας πολιτικός δεν μας έχει στηρίξει, πλην μιας πολιτικού η οποία επανειλημμένα ερχόταν και μου έδινε χρήματα να ψωνίσω κατσίκια, κρέατα για τους ενορίτες μου και τους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Μιλώ για την κ. Μίκα Ιατρίδη η οποία είναι η μόνη που με στήριξε και με στηρίζει. Μόλις την πάρω τηλέφωνο όταν πρέπει να βοηθήσω φτωχούς ανθρώπους, καρκινοπαθείς που έχουν ανάγκη, η κοπέλα αυτή είναι πάντα δίπλα μου.
• Και το συσσίτιο, παρά την οικονομική στενότητα συνεχίζεται καθημερινά…
Συνεχίζεται με την βοήθεια των εθελοντών, καθημερινά έρχονται στο συσσίτιό μας περίπου 50 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι. Στο φτωχικό μας είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι άνθρωποι, ό,τι έχουμε το μοιραζόμαστε. Θέλω πάλι να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στηρίζουν, κι αν επιβιώνω και παράγω έργο, οφείλεται στην αγάπη αυτών των ανθρώπων, των ανωνύμων. Είναι κάποιοι φίλοι μου από τα Αφάντου, είναι δύο αδέλφια, οι οποίοι κάθε χρόνο που φέρνουν τέσσερα αυτοκίνητα γεμάτα πράγματα. Τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Τηρώ τον λόγο μου ότι δεν θα αποκαλύψω τα ονόματά τους αλλά θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους ευχηθώ ό,τι πιάνουν να γίνεται μάλαμα και χρυσάφι…Σε καθημερινή βάση, αν από εμένα περάσουν 5-10 άνθρωποι να ζητήσουν βοήθεια, από την Μητρόπολή μας περνάνε εκατοντάδες. Εύχομαι ο Θεός να δίνει κουράγιο και δύναμη στους ανθρώπους, στην Μητρόπολη και στον δεσπότη μας που ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
• Κλείνοντας την συνέντευξη πατέρα Χρήστο, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε;
Να ευχηθώ καλή φώτιση στους άρχοντες και να αφήσουν τους εγωισμούς, τα τσαλιμάκια και τις μαγκιές τους στην άκρη, διότι έχει ο καιρός γυρίσματα. Αυτό το μήνυμα είναι προς κάθε κατεύθυνση. Τους αγαπώ και τους σέβομαι όλους και απαιτώ να με σέβονται όλοι. Οι ανιστόρητοι υπουργοί ό,τι κάνουν θα λάβουν και ό,τι σπείρουν θα θερίσουν. Κοντός ψαλμός, αλληλούια. Στην δημοτική αρχή έχω να πω το εξής: ας κοιτάξει με αγάπη το θέμα της Παλαιάς Πόλεως και της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονα, διότι χανόμαστε. Εχουμε ανάγκη να έρχεται ο κόσμος στην εκκλησία και όχι να τον διώχνουμε. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία, η χάρις του Αγίου Παντελεήμονα να τους σκεπάζει και κάθε καλό στην οικογένειά τους.
 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom