Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Ο Πρύτανης του ΔΠΘ μήνυσε τον υπουργό Παιδείας μετά από πειθαρχική δίωξή του

Στο πλευρό του και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης «κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά προς τη Βουλή των Ελλήνων, μέσω της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Ροδόπης

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, κατέθεσε σήμερα ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της πρυτανείας, ο κ. Καραμπίνης «κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά προς τη Βουλή των Ελλήνων, μέσω της εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Ροδόπης, κατά του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, σχετικά με την πειθαρχική δίωξη του πρύτανη και τις δηλώσεις του υπουργού σε βάρος του ΔΠΘ».

Σημειώνεται, πως με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, την οποία υπογράφει ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, ασκήθηκε, στις 7 Απριλίου, πειθαρχική δίωξη εναντίον του πρύτανη του ΔΠΘ, γιατί: ο κ. Καραμπίνης «με την ιδιότητα του αντιπρύτανη ΔΠΘ μέχρι 31/8/2010 και στη συνέχεια του πρύτανη από 1/9/2014 έως σήμερα, συμμετείχε στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ που έλαβαν τις αποφάσεις για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού 447/2007 και τη σύναψη των συμβάσεων με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν γνωστοποιήθηκε η απόφαση για την πειθαρχική δίωξη του πρύτανη, ο κ. Καραμπίνης είχε αντιδράσει με έντονο τρόπο και κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη αιτιολογία» του πορίσματος και για «ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα».

Στο πλευρό του κ. Καραμπίνη τάσσεται, με σημερινή ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βαγγέλης Λαμπάκης. Ειδικότερα, ο κ. Λαμπάκης «διαπιστώνει» πως ο πρύτανης του ΔΠΘ «κρατάει τα ηνία ενός ακριτικού πανεπιστημίου που δέχεται περγαμηνές στις αξιολογήσεις του και τυγχάνει σεβασμού πανευρωπαϊκά» την ίδια στιγμή που «παραθέτει γεγονότα και αποδεικτικά στοιχεία που αποσυνθέτουν τις εναντίον του κατηγορίες και στο τέλος μπαίνουν στο αρχείο».

Συνεχίζοντας τονίζει: «Το κακό όμως που συντελείται από αυτούς που συνεχίζουν τις επιθέσεις είναι διπλό και στρέφεται: κατά του πανεπιστημιακού χώρου που έπρεπε να διαφυλάσσεται από όλους και ιδιαίτερα τους θεσμικούς και πρωτίστως από το υπουργείο Παιδείας και κατά του προσώπου του κ. Καραμπίνη, που μέχρι στιγμής προκύπτει ότι δέχεται ανορθόδοξα χτυπήματα που πλήττουν και τον ίδιο και το ακριτικό μας πανεπιστήμιο», εκτιμά ο κ. Λαμπάκης.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: