Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Εκπληκτικές φωτογραφίες από την αναπαράσταση του Θείου δράματος στα χωριά της Πάρου


Οπως ήδη γράψαμε από χτες το πρωί στο νησί της Πάρου πραγματοποιείται κάθε Μεγάλη Παρασκευή το μοναδικό έθιμο της αναπαράστασης των Παθών του Κυρίου κατά την περιφορά του Επιταφίου στα χωριά Μάρπησσα,Μάρμαρα,Πρόδρομος, Λεύκες και Άσπρο Χωριό.

Το μοναδικό αυτό έθιμο των αναπαραστάσεων των Παθών του Χριστού μας εμπνεύστηκε και υλοποίησε το 1924 η τότε δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Μάρπησσας Βασιλεία Καφούρου - Ασωνίτη.

Σύμφωνα με το έθιμο ο Επιτάφιος περνά τα στενά δρομάκια(σοκάκια) των χωριών και κάνει περίπου 15 στάσεις στις οποίες παιδιά ντυμένα Ρωμαίοι στρατιώτες ή μαθητές του Χριστού αναπαριστούν εκπληκτικά σκηνές από την Ανάσταση του Λαζάρου, την είσοδο στα Ιεροσόλυμα, τη Μαγδαληνή που πλένει τα πόδια του Χριστού, το Μυστικό δείπνο, τον Πόντο Πιλάτο, την προσευχή στο Όρος των Ελαιών, την ανάβαση στο Γολγοθά, το μαρτύριο της Σταύρωσης, την Αποκαθήλωση ,το κρέμασμα του Ιούδα κλπ.

Δείτε παρακάτω πλήθος εκπληκτικών φωτογραφιών από την φετινή αναπαράσταση του Θείου δράματος στα χωριά Μάρπησσα,Μάρμαρα,Πρόδρομος και Λεύκες,όπως τις βρήκαμε συγκεντρωμένες στο ΠΑΡΟΣ like

ΜΑΡΠΗΣΣΑ


ΜΑΡΜΑΡΑ


ΛΕΥΚΕΣ


ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ


Δείτε ακόμα 42 φωτογραφίες από τα Μάρμαρα στη σελίδα της 
 Giannoulas Spanou-Christoforou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom