Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Παρασκευόπουλος για τις αποφυλακίσεις ληστών και δολοφόνων: "Άκρατος λαϊκισμός και προπαγάνδα"!!!

Πάρτον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου!

Με μια γραπτή δήλωση του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επιχειρεί να υπερασπιστεί το νόμο του 4322/2015 μετά τις αντιδράσεις και την κοινωνική δυσφορία που
έχει προκληθεί από την διάπραξη νέων σκληρών εγκλημάτων από πρόωρους αποφυλακισμένους κρατούμενους.

Ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος στην χθεσινή «γραμμή» και του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή κάνει λόγο για «άκρατο λαϊκισμό» και «προπαγάνδα» ενώ προχωράει και σε συστάσεις… προς όσους ασχολούνται «με θέματα αντεγκλητικής πολιτικής αλλά και το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ», χωρίς όμως να αναφέρει και κάτι για την «ταμπακιέρα».

Η δήλωση του κ. Νίκου Παρασκευόπουλου αναφέρει:

«Πρόωρες απολύσεις κρατουμένων από τις φυλακές έχουν εισαχθεί εδώ και 100 χρόνια στη χώρα μας με τον Ν. 811/1917. Κατά καιρούς γίνονται συντμήσεις του ελάχιστου χρόνου παραμονής, είτε με πάγια είτε με προσωρινή ισχύ. Τα ποσοστά υποτροπής αποφυλακιζομένων δυστυχώς παντού υπερβαίνουν την εγκληματικότητα του γενικού πληθυσμού.

Επίσης είναι κατανοητό σε όσους κατ' ελάχιστον παρακολουθούν τα ζητήματα αντεγκληματικής πολιτικής, αλλά και το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ, ότι η υποτροπή στο έγκλημα είναι προϊόν πολύ περισσότερο των συνθηκών κράτησης (συνωστισμός, αργία ή αντίθετα προγράμματα απασχόλησης και επανένταξης) και πολύ λιγότερο κάποιων αυξομειώσεων της διάρκειας της ποινής.

Καινούριο φαινόμενο όμως είναι ο άκρατος λαϊκισμός, να προβάλλονται τα κρούσματα υποτροπής ως έργα ενός συγκεκριμένου νομοθετικού παράγοντα.

Να αποσιωπούνται οι γενικές διαστάσεις, οι καταδίκες της χώρας λόγω της συμφόρησης, τα όντως σοβαρά, κοινωνικά και οικονομικά αίτια και οι διεθνείς διαστάσεις του οργανωμένου εγκλήματος και να επικρατούν η αφέλεια και η τυφλή αγανάκτηση.

Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει η προπαγάνδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: