Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν σφόδρα για την ποινικοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ! - Ολα τ' άλλα τα 'χουν λύσει τα τσακάλια


Την ώρα που Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος σπεύδουν επειγόντως στις Βρυξέλλες γιατί η διαπραγμάτευση κρέμεται από μια κλωστή, 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (άκρως ευαισθητοποιημένοι για τα μπάνια του λαού) κατέθεσαν μια ερώτηση στην Βουλή
που επιχειρεί να λύσει ένα μείζον θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και όπως αναφέρουν θα λύσει το πρόβλημα του τουρισμού! 

Η ερώτηση αφορά την αποποινικοποίηση του ελεύθερυ κάμπινγκ!

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι 38 βουλευτές, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, αυτοοργάνωση, συμβίωση) ανταποκρίνονται στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες πολλών ατόμων, τα οποία αδυνατούν να τις καλύψουν με την καθολική απαγόρευσή του, γεγονός που μεταφράζεται σε «στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους».

Βέβαια το σύνταγμα κάπου μιλάει και για την εξασφάλιση της επιβίωσης,της εκπαίδευσης και της περίθαλψης του λαού,αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμα σ' αυτή τη σελίδα...

Στην ερώτηση αναφέρεται επίσης ότι «στις ισχύουσες διατάξεις επιλέχθηκε να επικρατήσει ως αγαθό αξιότερο έννομης προστασίας, το ατομικό δικαίωμα στην οικονομική ελευθερία και στην οικονομική ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού, με ταυτόχρονη προβολή των αγαθών της δημόσιας υγείας και του προστατευόμενου περιβάλλοντος, έναντι των δικαιωμάτων ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου, της ισότητας και της απόλαυσης του φυσικού περιβάλλοντος, τα οποία πλήττονται δυσανάλογα».

Οι βουλευτές λένε και το άλλο! Ότι δηλαδή: «αδιαμφισβήτητα οι κατασκηνωτές στηρίζουν την τοπική οικονομία και τις μικρές επιχειρήσεις (παντοπωλεία, χώροι εστίασης, χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας κ.α.) συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους».

Με βάση τα παραπάνω ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς πώς προσλαμβάνουν την άποψη ότι «δεν πρέπει να στερούνται οι πολίτες το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη και οικονομικά ανέξοδη δυνατότητα διακοπών, ανάπαυσης, αναψυχής και απόλαυσης της φύσης, μέσω της ελεύθερης κατασκήνωσης».

Επίσης, οι υπουργοί ερωτώνται αν εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι διατάξεις περί απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης και να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο οριοθέτησής της.

Εδώ καράβια χάνονται... και τα καλόπαιδα πετάνε το μπαλάκι στην εξέδρα!

*το σκίτσο είναι του Γιάννη Δερμεντζόγλου από την εποχή που απαγορεύτηκε το ελεύθερο κάμπινγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: