Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Γολγοθάς η επιστροφή των εκδρομέων - Απίστευτα μποτιλιαρίσματα - 15χλμ ουρά πριν τη σήραγγα της Κλόκοβας (φωτο & βίντεο)


Τόπος μαρτυρίου η Ιόνια Οδός πριν τη σήραγγα της Κλόκοβας με το μποτιλιάρισμα να ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα - Επτά ώρες για τη διαδρομή από την Άρτα έως την Κόρινθο - Ουρά χιλιομέτρων στην Ελευσίνα αλλά και στα διόδια Καλαμακίου - Αυξημένη κίνηση και στην Αθηνών - Λαμίας

Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου να είναι αυξημένη το απόγευμα.

Στο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου παρατηρούνται έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αυτή την ώρα, σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, πριν από λίγο, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα έχει σχηματιστεί ουρά, περίπου, πέντε χιλιομέτρων, ενώ στα διόδια Καλαμακίου 300 μέτρων.

Η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι καλύτερη. Στα διόδια Αφιδνών δεν υπάρχει πρόβλημα και οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα.

Γολγοθάς στην «Ιόνια Οδό», έως το τούνελ της Κλόκοβας


Ανάσχεση στην κυκλοφορία των οχημάτων, για πάνω από 15 χιλιόμετρα καταγράφεται στην «Ιόνια Οδό».

Ειδικότερα, λόγω της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα, παρατηρείται, σύμφωνα με τη Αστυνομία, ανάσχεση στην κυκλοφορία στο ρεύμα από Ιωάννινα προς Αντίρριο.

Πριν το τούνελ της Κλόκοβας η ταλαιπωρία των εκδρομέων χτυπάει κόκκινο αφού η ουρά φτάνει ακόμη και τα 15 χιλιόμετρα.



Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της Τροχαίας για να διευκολύνουν την κίνηση.

Είναι χαρακτηριστικό όπως μας μεταφέρει συντάκτης του protothema.gr που ταξιδεύει αυτή τη στιγμή, ότι από την Άρτα έως τον Ισθμό της Κορίνθου έκανε 7 ώρες, ενώ και η συνέχεια προβλέπεται εξίσου δύσκολη με την Αθηνών- Κορίνθου να εμφανίζει σε όλο της το μήκος προς Αθήνα πολύ αυξημένη κίνηση.
Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στα Τέμπη

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών, με την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο σημείο βρίσκονται περιπολικά της Τροχαίας αλλά προς το παρόν δεν κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση για ρύθμιση της κυκλοφορίας. Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται ομαλά.


Μποτιλιαρισμένη και η Ολυμπία Οδός

 

Ιόνια Οδός: Με βροχή και ουρές χιλιομέτρων η επιστροφή των εκδρομέων
Η μαζική επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα έχει δημιουργήσει τεράστιο μποτιλιάρισμα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, στην Ιόνια οδό.

Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται συγκεκριμένα στην ολοκαίνουρια σήραγγα της Κλόκοβας.

Η Τροχαία σταδιακά κόβει την κυκλοφορία για να μην δημιουργείται μποτιλιάρισμα μέσα στις σήραγγες της Κλόκοβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, δεν γίνεται ομαλά, αφού ο μεγάλος αριθμός των οχημάτων, οδήγησε στο να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων στην Ιόνια Οδό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η η ουρά των αυτοκινήτων προς Αθήνα, ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα! 

Μπορεί λοιπόν οι περισσότεροι να απόλαυσαν τον ολοκαίνουριο δρόμο στο «πήγαινε», ωστόσο στην επιστροφή θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

 

Με βροχές και καταιγίδες η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται να δείξουν σήμερα Δευτέρα του Πάσχα όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν, καθώς προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια τμήματα και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά βαθμιαία θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Πελοπόννησο έως 21 βαθμούς), 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 21 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή παροδικής καταιγίδας κυρίως στα βόρεια τμήματα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ στα ανατολικά και ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ στο Σαρωνικό και μετά το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.

Άστατο καιρό με παροδικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Την Τρίτη του Πάσχα, αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από κυρίως νότιες διευθύνσεις αρχικά ασθενείς, με ενίσχυση στο Δυτικό και Βόρειο Αιγαίο σε μέτριους και τοπικά ισχυρούς 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.  

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Τετάρτη του Πάσχα, οι τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα περιοριστούν κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, καθώς επίσης και τις ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι φτάνοντας σε ένταση τα 6-7 μποφόρ.


Δείτε βίντεο:
Επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα με μποτιλιαρίσματα και έντονες βροχοπτώσεις
 


http://www.protothema.gr/,agriniopress,enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom