Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Χορός εκατομμυρίων στο “Καρούζος Gate”: ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ


«Χορό» εκατομμυρίων ευρώ γύρω από το σκάνδαλο real estate του ομίλου Καρούζου, αποκαλύπτει η δίκη που άρχισε το πρωί της Τετάρτης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με τον άλλοτε κραταιό επιχειρηματία Ιωάννη Καρούζο να είναι λάβρος κατά της πρώην συζύγου του, Ρεβέκκας Σκαφτούρα η οποία αν και απούσα από τη διαδικασία, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω της το ενδιαφέρον του δικαστηρίου.
Η «υψηλή» κυρία, όπως αποκάλεσε, ο πάλαι ποτέ μεγαλοκατασκευαστής, την πρώην σύζυγό του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα και ο ρόλος της στον Όμιλο αλλά και οι «ισχυρές» επαφές του ζεύγους με πολιτικά πρόσωπα, κυριάρχησαν κατά την πρώτη ημέρα της δίκης.
Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας Καρούζος Constructions, μιας εταιρείας που έκανε χρυσές δουλειές και το 2006 ήταν 18η στην κατάταξη των σημαντικότερων επιχειρήσεων στον κλάδο των κατασκευαστικών, τα έβαλε από την πρώτη στιγμή με την πρώην σύζυγό του, κατηγορώντας την πως αυτή ήταν ο «εγκέφαλος» του σκανδάλου φοροδιαφυγής, εικονικών τιμολογίων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. 

Το πάθος της Ρεβέκκας Σκαφτούρα στο lifestyle και το «χαρτζηλίκι» που, όπως ισχυρίστηκε του έδινε, αποτελούν στα χέρια του Ιωάννη Καρούζου τα «όπλα» με τα οποία φαίνεται αποφασισμένος να την πολεμήσει, προσπαθώντας να αποσείσει τις δικές του ποινικές ευθύνες και να ρίξει όλο το βάρος των… αμαρτιών σε εκείνη.

Από την άλλη πλευρά, τα κουτιά με γλυκά ακόμη και με… διπλό πάτο που έφευγαν από το σπίτι των πρώην συζύγων για δικαστές και υπουργούς προηγούμενων κυβερνήσεων, προκάλεσαν αίσθηση τόσο στους παράγοντες της δίκης όσο και στο ακροατήριο. Η αναφορά μάλιστα σε βιντεοσκοπημένο υλικό από την αποστολή των κουτιών αυτών στους κουμπάρους του άλλοτε κοσμικού ζευγαριού, ανέβασε ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο του ενδιαφέροντος.
Τα κουτιά με γλυκά ακόμη και με… διπλό πάτο που έφευγαν από το σπίτι των πρώην συζύγων για δικαστές και υπουργούς προηγούμενων κυβερνήσεων, προκάλεσαν αίσθηση τόσο στους παράγοντες της δίκης όσο και στο ακροατήριοΕμφανώς καταβεβλημένος ο Ιωάννης Καρούζος μετήχθη, από το νοσοκομείο των φυλακών όπου κρατείται καθώς εκτίει ποινή για άλλες υποθέσεις, στο ακροατήριο προκειμένου να λογοδοτήσει για «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος» μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων και δανείων. 

Συνολικά έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο Βίκτωρας Ρέστης έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν, αντιμετωπίζοντας, ανά περίπτωση, τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής, της ηθικής αυτουργίας στη φοροδιαφυγή και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πρώην ζευγάρι φέρεται να είχε διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογεί τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών.

Ο Ιωάννης Καρούζος ο οποίος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να καταφέρεται σε βάρος της συζύγου του, που εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ζήτησε πολλές φορές το λόγο, κατά την εξέταση της πρώτης μάρτυρος η οποία διετέλεσε γραμματέας και ταμίας του Ομίλου, το επίμαχο διάστημα. 

Ιωάννης Καρούζος - Ρεβέκκα Σκαφτούρα
Ιωάννης Καρούζος - Ρεβέκκα Σκαφτούρα
Ο επιχειρηματίας συχνά ψιθύριζε στον συνήγορο υπεράσπισής του τις ερωτήσεις και ιδιαίτερα όταν ο λόγος ήρθε στην κοσμοπολίτικη ζωή της πρώην συζύγου του και στις εγκρίσεις που χρειαζόταν να πάρει από εκείνη, όπως ισχυρίζεται, για τα χρήματα που θα του έδινε!

Μάρτυρας: «Ενημέρωνα την κυρία Σκαφτούρα γιατί ήταν υπεύθυνη για όλα τα χρήματα της εταιρίας».
Καρούζος: «Εδώ χρειαζόμουν έγκριση για να μου δώσει ένα χαρτζιλίκι. Υπάρχει ένα ιδιόχειρο σημείωμα για 2.000 ευρώ που ζητήθηκε έγκριση της κυρίας Σκαφτούρα για να δοθούν στον πρόεδρο της εταιρίας».

Η πρώην γραμματέας κατέθεσε ότι ο κ. Καρούζος αποφάσιζε για τα ακίνητα και η τότε σύζυγός του ήταν υπεύθυνη για τα χρήματα.

Συνήγορος Καρούζου: «Η κυρία Σκαφτούρα είχε έντονη κοσμική ζωή. Ποιος την οργάνωνε;».
Μάρτυρας: «Δεν ξέρω. Αυτά τα χειριζόταν η ίδια»
Συνήγορος: «Υπήρξε καταγγελία του κ. Λιβανού και του κ. Ζωγραφάκη για επαφές με υπουργούς. Ποιος είχε επαφή με αυτά τα πρόσωπα;
Μάρτυρας: «Δεν ξέρω»
Συνήγορος: «Είχε δεσμούς με δικαστικούς;»
Μάρτυρας: «Το ένα παιδί της το είχε βαπτίσει ο κ. Γεράκης»
Συνήγορος: «Και το άλλο;»
Μάρτυρας: «Ο κ. Μεϊμαράκης»
Συνήγορος: «Τα κουτιά που στέλνατε σε αυτά και σε άλλα πρόσωπα περιείχαν γλυκά μόνο ή και κάτι άλλο σε διπλούς πάτους;»
Πρόεδρος δικαστηρίου: «Δεν ενδιαφέρουν αυτά. Είναι εκτός κατηγορίας».
Συνήγορος: «Θα έρθουν βιντεάκια. Δεν ήταν μόνο τα γαλακτομπούρεκα στο Εθνικής Άμυνας. Ήταν κι αλλού»



Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, σύμφωνα με τον επιχειρηματία, είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. 

Μάρτυρας: «Έπαιρνα έγκριση για ποσά μέχρι 500 ευρώ, αλλιώς ενημέρωνα την κα Σκαφτούρα»
Καρούζος: «Μια φορά πήγα να αγοράσω κάτι στην Κρήτη και τελικά δεν έγινε γιατί δεν εδόθη η μεγάλη εντολή από την υψηλή κυρία. Έγινε έτσι;»
Μάρτυρας: «Το θυμάμαι γιατί έγινε μεγάλος χαμός. Στα μικρά ποσά λάμβανα εντολή από την κα Σκαφτούρα. Στα μεγάλα ποσά που αφορούσαν σε ακίνητα εκατομμυρίων μιλούσα και με εσάς»
Η πρώην γραμματέας υποστήριξε ότι και οι δύο κατηγορούμενοι ασχολούνταν με τον Όμιλο, ενώ για τα μεγάλα ποσά τη διοίκηση την ασκούσαν επίσης παράλληλαΗ πρώην γραμματέας υποστήριξε ότι και οι δύο κατηγορούμενοι ασχολούνταν με τον Όμιλο, ενώ για τα μεγάλα ποσά τη διοίκηση την ασκούσαν επίσης παράλληλα. Παράλληλα, μίλησε για δύο ακίνητα που πωλήθηκαν στην εταιρεία «Fantom». Κατά την κατηγορία πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων του κατηγορουμένου Βίκτωρα Ρέστη, ενώ η αγοραπωλησία φέρεται να είχε πραγματικό τίμημα τα 20 εκατ. ευρώ και εικονικό τα 5 εκατ. ευρώ.
Ιωσήφ Λιβανός
Ιωσήφ Λιβανός
«Ξέρω μόνο για την αγοραπωλησία ό,τι μου είπε η κ. Σκαφτούρα, ότι δηλαδή πουλήθηκαν και τα δύο ακίνητα, ποιο ήταν το τίμημα και πώς να το μοιράσω. Αν θυμάμαι καλά, μου είπε πολύ αργότερα, μετά την πώληση ποιος είναι ο αγοραστής πίσω από τη «Fantom». Έμαθα ότι είναι του Ρέστη γιατί απλά μου το ανέφερε. Δεν ήταν κάτι που αφορούσε εμένα. Η τιμή στο οριστικό συμβόλαιο και η πραγματική δεν ταυτίζονται αλλά αυτό είναι πάγια τακτική σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι κάτι περίεργο».

Η δίκη συνεχίζεται στις 7 Απριλίου με την κατάθεση του Ιωσήφ Λιβανού.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom