Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Αθλιότητες χρυσαυγιτών μέσα στο δικαστήριο - Δείτε εικόνες ντροπής - Έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ


- Απίστευτες προκλήσεις από οπαδούς της Χρυσής Αυγής στη δίκη της οργάνωσης
- Δεν σεβάστηκαν τη μητέρα του δολοφονημένου από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα
- "Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή" και "που@@@@ς γιοι αναρχικοί" τα συνθήματα που φώναζαν
- Πέταξαν μπουκάλια μέσα στη δικαστική αίθουσα και διακόπηκε η δίκη - Απίστευτες εικόνες μέσα στο δικαστήριο
- Σάλος με άνδρα των ΜΑΤ που είχε κάμερα στη στολή του και φέρεται να κατέγραφε αντιφασίστες

- Έκτακτη σύσκεψη στη ΓΑΔΑ
- Ο Αττικάρχης κάλεσε για εξηγήσεις τον διοικητή των ΜΑΤΞεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν την Τρίτη (14.02.2017) στο Εφετείο. "Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;" φώναζαν απευθυνόμενοι στη Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου Φύσσα που τα ξημερώματα της 17ης προς τη 18η Σεπτεμβρίου του 2013 δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά!

Σήμερα επρόκειτο να ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι "Αντίπνοια" στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008.

Η ένταση υπήρχε από νωρίς, καθώς είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες αντιφασίστες και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων αλλά και οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ενώ οι χρυσαυγίτες, περίπου 60 άτομα, μπήκαν συντεταγμένα στη δικαστική αίθουσα, στους αντιφασίστες γινόταν εξονυχιστικός έλεγχος και έμπαιναν στο δικαστήριο ανά πέντε.

Ταυτόχρονα, σάλο έχει προκαλέσει φωτογραφίες που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει άνδρα των ΜΑΤ με ειδική κάμερα πάνω στη στολή του. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών κάλεσε στη ΓΑΔΑ τον διοικητή των ΜΑΤ για να δώσει εξηγήσεις για τη φωτογραφία.
Φωτογραφία lefterianews.wordpress.comΦωτογραφία lefterianews.wordpress.com
Φωτογραφία: athens.indymedia.orgΦωτογραφία: athens.indymedia.org
Ντροπή! "Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή" και ύβρεις - Απειλήθηκε σύρραξη!
Η έκρηξη έγινε όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στο δικαστήριο συντρόφων του. Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως "αίμα τιμή Χρυσή Αυγή" και "που@@@@ς γιοι αναρχικοί" και να πετούν αντικείμενα.

Η άλλη πλευρά ανταπέδωσε αμέσως τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στην μέση και την Έδρα να αποχωρεί.

Εικόνες ντροπής - Έκαναν το δικαστήριο... γήπεδο
Οι φωτογραφίες που είδατε παραπάνω και εκείνες που ακολουθούν δεν είναι τίποτα περισσότερο από εικόνες της απόλυτης ντροπής. Γιατί αυτό έγινε στο εφετείο. Ξανά. Οι ευθύνες της αστυνομίας είναι τεράστιες. Γιατί άφησε ανεξέλεγκτους κάποιους να μετατρέψουν το δικαστήριο σε γήπεδο.

Οι φωτογραφίες της οργισμένης μητέρας του Παύλου Φύσσα να συγκρατείται με δυσκολία από αστυνομικούς για να μην ορμήξει σε εκείνους που τη ρωτούσαν που είναι το νεκρό παιδί της, είναι ένα μέρος.

Το άλλο μέρος είναι οι εικόνες από τη γεμάτη αφρούς από πυροσβεστήρες δικαστική αίθουσα. Μια αίθουσα που θυμίζει περισσότερο εμπόλεμη ζώνη παρά δικαστική αίθουσα. Εικόνες με πολίτες να προσπαθούν να προστατευθούν, να πάρουν ανάσα επειδή κάποιοι είχαν μοναδικό σκοπό να τα κάνουν μπάχαλο. Και τους επέτρεψαν να τα κάνουν.

Μετά από αυτές τις εικόνες ντροπής, η διαδικασία διεκόπη για τις 16 Φεβρουαρίου.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια: