Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ε, λοιπόν, ο τυροπιτάς δεν φταίει κύριε Πάγκαλε


Ποια εξοπλιστικά, ποια Siemens, ποια Novartis, ποια διόδια, ποιες συμβάσεις του Δημοσίου, ποια διαφθορά; Ο Θ. Πάγκαλος -γνήσιος εκπρόσωπος του μεταπολιτευτικού συστήματος- ξαναχτύπησε!

του Βαγγέλη Δεληπέτρου

Στα ίσια τον ρώτησαν τον κατ' επάγγελμα πολιτευτή Θόδωρο Πάγκαλο: Για την χρεοκοπία της χώρας ευθύνεται ο τυροπιτάς που δεν έκοβε απόδειξη ή τα σκάνδαλα της Novartis της Siemens και όλα αυτά;

Και χωρίς να κοκκινίσει, πέραν αυτού που ούτως ή άλλως είναι το... φυσικό του, ο “πολιτικός” απάντησε “ο τυροπιτάς”, αναβαθμίζοντας την σκέψη του!

Γιατί αν κάποτε ισχυρίστηκε ότι “μαζί τα φάγαμε” τώρα επιχειρεί να μας πείσει ότι “εσείς τα φάγατε” και αυτός και οι φίλοι του, κοινωνικοί, πολιτικοί, οικονομικοί, απλώς κοίταζαν και... ονειρεύονταν μια καλύτερη ζωή που εμείς (!) τους εμποδίζαμε να ζήσουν.

Ο κ. Πάγκαλος δεν είναι τυχαίος, που είδε φως και μπήκε στο τηλεοπτικό στούντιο. Είναι -να μην το ξεχνάμε- επαγγελματίας πολιτικός και τυπικός εκπρόσωπος του μεταπολιτευτικού πολιτικού προσωπικού. Που τον φωνάζουν όποτε απαιτείται για να δηλώνει από (τηλεοπτικής) καθέδρας ότι φταίνε οι άλλοι, και κυρίως οι απλοί άνθρωποι αυτού του τόπου.

Κατά τα λεγόμενα του κάθε Πάγκαλου, γιατί Πάγκαλοι υπάρχουν σε όλα τα συστημικά κόμματα, ο ίδιος και οι όμοιοί του έκαναν πάντοτε “αυτό που έπρεπε” αλλά (στο τέλος) απέτυχαν γιατί εμείς είμαστε... απατεώνες! “Ένας διεφθαρμένος λαός και μια διεφθαρμένη κοινωνία”, όπως ισχυρίστηκε για πολλοστή φορά χτες, αφού -για πολλοστή φορά επίσης- βρήκε τηλεοπτικό βήμα.

Ισχυρίστηκε δηλαδή αυτό που “ξέχναγε” όταν ζητούσε την ψήφο των... διεφθαρμένων. Επανέλαβε αυτό που δεν έλεγε όταν εκλεγόταν με την ψήφο αυτών των... διεφθαρμένων. Και κατηγόρησε ό,τι έκανε ως βουλευτής και υπουργός, εκπροσωπώντας αυτούς τους... διεφθαρμένους!

Κανείς, ούτε ένας συνταξιούχος πολιτευτής σαν τον κ. Πάγκαλο, δεν μπορεί να κρύβεται διαρκώς πίσω από το δάχτυλό του: Αν οι ψηφοφόροι είναι διεφθαρμένοι, τότε τι είναι αυτός που τους εκπροσωπεί; Αν οι ψηφοφόροι του πάλαι ποτέ “Υπόλοιπου Αττικής” είναι... απατεώνες, τότε τι ακριβώς είναι ο πολιτευτής κ. Πάγκαλος που τους κανάκευε προεκλογικά, τους έκλεινε το μάτι εκλογικά και τους “τακτοποιούσε” μετεκλογικά;

Γιατί εδώ ακριβώς βρίσκεται η ουσία που ο κάθε Πάγκαλος θέλει να μείνει στο ημίφως. Αν οι πολιτικοί δεν είναι διεφθαρμένοι ή, δεν έχουν, έστω, “ελαστική” συνείδηση, δεν πρόκειται να βρει έδαφος η όποια απατεωνιά των ψηφοφόρων. Αν δεν υπάρχουν... Γκρούεζες (και Μαυρογιαλούροι που “δεν βλέπουν”) δεν γίνονται ρουσφέτια και δεν στήνονται δεσμοί διαπλοκής.

Ας το πούμε και αλλιώς, στη γλώσσα που αντιλαμβάνονται οι Πάγκαλοι:
Όσοι τυροπιτάδες κι αν δεν κόψουν απόδειξη δεν φτάνουν ούτε στο δαχτυλάκι αυτών που κάνουν συμβάσεις με το δημόσιο, για τα εξοπλιστικά, τα ναυπηγεία, την μηχανοργάνωση, τους δρόμους.

Όσα σφραγίσματα και να κρύψουν οι οδοντίατροι, δεν θα φτάσουν ποτέ αυτούς που παίρνουν δημόσια έργα από την πίσω πόρτα ή... τμηματικά και με “εκπτώσεις”, για να φαίνεται ότι δεν έχουν άκρες και το κάνουν για το καλό μας.

Αλλά για αυτούς δεν λέει λέξη -όπως άλλωστε δεν είπε ποτέ- ο λαλίστατος κ. Πάγκαλος.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom