Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Χωρίς «Βήμα» την Κυριακή - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα έξω από τον ΔΟΛ


Δεν θα κυκλοφορήσει αύριο Κυριακή 12 Φεβρουαρίου «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» μετά και την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου την περασμένη Τρίτη στο αίτημα του ΔΟΛ για
την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων και θα τροφοδοτούσε μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων και που οδηγεί τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε «ασφυξία».

Την Παρασκευή συζητήθηκε το αίτημα ανάκλησης της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών.

Με την αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία- που συζητήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ζητήθηκε από το Πρωτοδικείο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η απόφαση να μην παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας.

Σύμφωνα με τους παρευρεθέντες στη συνεδρίαση έγινε κατανοητό απ' όλες τις πλευρές ότι η μη έκδοση των εφημερίδων και η υπολειτουργία των μέσω του Οργανισμού οφείλεται στην χρηματική ασφυξία του.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν με την άποψη ότι το κλείσιμο του Οργανισμού δεν είναι προς όφελος τους, γεγονός που δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας ενόψει την απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα.

Η απόφαση αναμένεται την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ αυτοτελή αίτηση υπέρ των δημοσιογράφων του ΔΟΛ κατέθεσε την Παρασκευή η ΕΣΗΕΑ, κατά τη συζήτηση στο δικαστήριο,που αφορούσε την ανάκληση της πρόσφατης δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων.

Η αίτηση αφορούσε την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού του πρακτορείου «Αργος»,στον οποίο μπαίνουν τα έσοδα από την κυκλοφορία των εφημερίδων,για να μπορεί να λειτουργεί ο οργανισμός.

Η ΕΣΗΕΑ έχει ζητήσει επιπροσθέτως με επιστολή της στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων, τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν θεσμικά μέτρα επίλυσης των προβλημάτων στον Τύπο. Επίσης, για τις εξελίξεις ενημερώνεται η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Στο μεταξύ, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, (ΕΤΕΡ) ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των εργαζομένων του ΔΟΛ, στηρίζουν το ψήφισμα που εξέδωσαν και καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου (13:00) έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom