Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Αποκλεισμός του δημαρχείου Ωραιοκάστρου - Κρατούμενος πλέον ο τραυματίας - Παρέμβαση του Εισαγγελέα (φωτο & βίντεο)


Σε συμβολικό κλείσιμο του δημαρχείου Ωραιοκάστρου προχώρησε η Πατριωτική Ένωση Ωραιοκάστρου,παρά την παρέμβαση του εισαγγελέα μετά τα χθεσινά επεισόδια,για τα μικρά προσφυγόπουλα που φοιτούν σε δημοτικό σχολείο της περιοχής και έπειτα αποχώρησαν.Κρατούμενος πλέον ο τραυματίας

Επειτα απο τον ξυλοδαρμό,μέλους της πατριωτικής ένωσης Ωραιοκάστρου και την διακομιδή του στο νοσοκομείο ο 24χρονος νεαρός κατέθεσε κατευθείαν. Σήμερα κλήθηκε στο Α.Τ.Ωραιοκάστρου και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό Μέγαρο από το οποίο κάλεσε τον πατέρα του και του ζήτησε νομική βοήθεια, φέρεται ως κατηγορούμενος απέναντι στον αντιρατσιστικό νόμο,όπως δήλωσε αποκλειστικά ο πατέρας του νεαρού στο oraiokastro24.gr

Εν αναμονή των εξελίξεων.

Δείτε καρέ καρέ τον ξυλοδαρμό
Εισαγγελική παρέμβαση στο Ωραιόκαστρο

Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για όσους «πρωταγωνιστούν» σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, που συνδέονται με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, προκάλεσαν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, με αφορμή τη φοίτηση προσφυγόπουλων στην εκεί Δομή Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Με έγγραφη παραγγελία του προς την Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, Εμμανουέλα Κετσιατζή, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για όσους «πρωταγωνιστούν» σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, που συνδέονται με τον αντιρατσιστικό νόμο.

Με την ίδια παραγγελία ζητά να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα που έλαβαν ήδη χώρα στο συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο και αφορούν αδικήματα όπως παράνομη βία και σωματικές βλάβες, απλές και επικίνδυνες.

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται να εντοπιστούν οι δράστες των παραπάνω πράξεων, με την αξιοποίηση του σχετικού αποδεικτικού υλικού, στο οποίο περιλαμβάνονται πλάνα τηλεοπτικών συνεργείων, μαρτυρικές καταθέσεις κ.ά.

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε ενημέρωση από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, ενώ η παραγγελία διαβιβάστηκε στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης.
http://www.oraiokastro24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: