Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΤΩΡΑ: Εισβολή Πυροσβεστών στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης! - Έσπασαν την τζαμαρία - Κάνουν καθιστική διαμαρτυρία (φωτο & βίντεο)


- Οργισμένοι γιατί είχαν γίνει από το πρωί μπαλάκι ανάμεσα στους αρμόδιους οι πυροσβέστες έσπασαν την τζαμαρία του υπουργείου και εισέβαλλαν σε αυτό
- Κόκκινο πανί ήταν τα ΜΑΤ που κατέφθασαν στο υπουργείο
- Νωρίτερα πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου οι αρμόδιοι δήλωσαν άγνοια για την υπόθεσή τους
- Οι 4.000 πυροσβέστες ζητούν τη μονιμοποίησή τους




Η ένταση προκλήθηκε όταν οι πυροσβέστες είδαν μια διμοιρία των ΜΑΤ να φρουρεί την είσοδο του υπουργείου. Τους ζήτησαν να αποχωρήσουν και όταν οι αστυνομικοί δεν το έκαναν εξοργίστηκα και επιχείρησαν να εισβάλουν σπάζοντας τις τζαμαρίες και σηκώνοντας τα ρολά που είχαν κατεβάσει για να τους εμποδίσουν. Aυτη την ώρα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία στο υπουργείο και αντιπροσωπεία τους συναντά την υπουργό Ολγα Γεροβασίλη.
Νωρίτερα, οι πυροσβέστες 5ετίας βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχαν συνάντηση ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου τους είπαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την υπόθεσή τους. Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη).
"Δεν υλοποιείται ο νόμος που προβλέπει τη μονιμοποίηση μας", λένε χαρακτηριστικα. Οι πυροσβέστες ζητούν την αμεση νομιμοποίηση τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβασή τους. "Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου τίποτα παραπανω", επισημαίνουν. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως δεν προχωράει τη μονιμοποιησή τους, γεγονός που σημαίνει πως δεν τηρείται ο νόμος. "Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Αυτό ειμαι απαράδεκτο για εμάς. Ειμαστε αξιοπρεπείς. Η πυροσβεστική είναι στο έλεος του κινδύνου", τονίζουν. Οι πυροσβέστες βρίσκονται αυτή την ώρα στο αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος στην οδό Μουρούζη.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom