Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Αιγύπτιος ο δράστης στο μουσείο του Λούβρου


Ο άνδρας ο οποίος προσπάθησε σήμερα κραδαίνοντας ματσέτα να μπει στο μουσείο του Λούβρου και τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα από πυρά στρατιωτών είναι υπήκοος της Αιγύπτου, ανέφερε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο δράστης έφθασε στη Γαλλία στα τέλη του Ιανουαρίου.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, είναι Αιγύπτιος πολίτης», είπε η πηγή των Γαλλικών αρχών.

Ως γνωστόν συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο κέντρο του Παρισιού όταν ένας Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ, αμυνόμενος σε επίθεση αγνώστου άνδρα κοντά στο Μουσείο του Λούβρου.

Εξαπολύοντας απειλές και φωνάζοντας «Αλαχού Άκμπαρ», ο δράστης επιχείρησε να εισέλθει στο καρουσέλ του Λούβρου, κρατώντας δύο σακίδια, δήλωσε, ο Περιφερειακός Αστυνομικός διευθυντής του Παρισιού Μισέλ Καντό. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δράστης πλησίασε στρατιώτες και αστυνομικούς της ασφάλειας του Καρουσέλ του Λούβρου, κρατώντας ματσέτα.

Άμεση ήταν η αντίδραση ενός στρατιώτη, ο οποίος τον πυροβόλησε πέντε φορές, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα. Ο δράστης είναι ζωντανός και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με τον Καντό, μετά από έλεγχο, δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στους σάκους.

Οι 250 επισκέπτες του Μουσείου του Λούβρου οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο, απ’ όπου θα βγουν τμηματικά ανά ομάδες, δήλωσε ο Αστυνομικός διευθυντής.

Για ψύχραιμη και επαγγελματική αντίδραση των στρατιωτών και των αστυνομικών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού υπ. Εσωτερικών Πιέρ Ανρί Μπραντέ, ο οποίος μετέβη στην περιοχή. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι, συνελήφθη και δεύτερο άτομο. «Το σημερινό περιστατικό έρχεται να μας θυμήσει ότι, η απειλή παραμένει και ότι, η ασφάλεια μας αφορά όλους», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom