Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Θρίλερ στο Βερολίνο: Συνέλαβαν λάθος άνθρωπο! - Ελεύθερος και οπλισμένος κυκλοφορεί ο δράστης (φωτο & βίντεο)


- Άφαντος ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο! Σύμφωνα με τη Welt ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ελεύθερος!
- Δεν είμαστε σίγουροι ότι έχουμε στα χέρια μας τον σωστό άνθρωπο, παραδέχτηκε ο αρχηγός της αστυνομίας του Βερολίνου!
- Γερμανός εισαγγελέας: Ο ύποπτος που κρατείται μπορεί να μην είναι ο δράστης

- Ο Naved B. δεν ήταν στην λίστα υπόπτων για τρομοκρατία αλλά ήταν γνωστός μόνο για μικροκλοπές
- Δεν έχουν αναγνωρισθεί όλα τα θύματα - 18 από τους 48 τραυματίες σοβαρά - Αρνείται τα πάντα ο πακιστανός
- Δεν μπορούν να τον ανακρίνουν γιατί δεν βρίσκουν μεταφραστή που να μιλάει η διάλεκτο Μπαλουτσι!


Σοκαρισμένη για άλλη μια φορά η Ευρώπη από μια νέα τρομοκρατική επίθεση, αυτή τη φορά στην "καρδιά" της Γερμανίας, στο Βερολίνο. Σε μια επίθεση που θυμίζει εκείνη της Νίκαιας τον περασμένο Ιούλιο, άνδρας που φέρεται να είναι Πακιστανικής καταγωγής έριξε φορτηγό πάνω στο πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

Οι μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 12 νεκροί και τουλάχιστον 48 τραυματίες, πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι γερμανικές αρχές παραδέχονται ότι ο δράστης έριξε το φορτηγό εσκεμμένα πάνω στο πλήθος, ενώ είχε σκοτώσει έναν άνδρα που βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού. Ο άνδρας αυτός είναι, κατά πάσα πιθανότητα, ο Πολωνός οδηγός του φορτηγού που μετέφερε ατσάλι στο Βερολίνο.

Τι γνωρίζουμε και τι όχι μέχρι στιγμής
Η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι οι υπεύθυνοι της φονικής επίθεσης επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου μπορεί να βρίσκονται ακόμα ελεύθεροι, ενώ παραδέχονται ότι ίσως έχουν συλλάβει λάθος άνθρωπο. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας λέει χαρακτηριστικά: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι ελεύθερος. Είμαστε σε επιφυλακή για ένα τέτοιο ενδεχόμενο”.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, επισκέφθηκε το σημείο χαρακτηρίζοντας την επίθεση “τρομοκρατική”, ενώ σημείωσε πως “Θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για όλους μας αν επιβεβαιωθεί ότι ο δράστης είναι άτομο που ζήτησε προστασία και άσυλο στη Γερμανία”.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας διατηρεί τις αμφιβολίες του σχετικά με το αν ο δράστης είναι Ισλαμιστής. Ο εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ, δήλωσε πως οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, λόγω των ομοιοτήτων με την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλία. Επισημαίνουν όμως πως τίποτα δεν έχει ακόμα αποδειχτεί.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός μιλά για 12 νεκρούς, έξι εκ των οποίων Γερμανοί. Άλλοι 48 άνθρωποι έχουν τραυματισμοί, 18 εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

Η αστυνομία έχει ξεκαθαρίσει πως ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στη νταλίκα, έχει αναγνωριστεί ως Πολωνός πολίτης και δεν ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε τη νταλίκα στην αγορά. Ο νεκρός της νταλίκας είχε δεχθεί πυροβολισμούς όμως το όπλο δεν έχει βρεθεί.

Ένας άνδρας πακιστανικής καταγωγής συνελήφθη 2 χιλιόμετρα μακριά από την αγορά και έχει αρνηθεί κάθε εμπλοκή. “Προς το παρόν δεν είναι καθαρό, αν πρόκειται για τον οδηγό” λέει ο επικεφαλής της αστυνομίας του Βερολίνου.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ newsit.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις
Συντετριμμένη η γερμανίδα καγκελάριος

  Η στιγμή που η Μέρκελ φτάνει στο σημείο της τραγωδίας
Δείτε video


  Η Μέρκελ στο σημείο της τραγωδίας
Η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέφτηκε το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης, μαζί με τον δήμαρχο του Βερολίνου Μίχαελ Μίλερ και τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.



  Και ο γενικός εισαγγελέας έχει... αμφιβολίες
Ο γενικός εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο διατύπωσε επίσης αμφιβολίες για το αν ο άνδρας που κρατείται από τις γερμανικές αρχές είναι ο δράστης του μακελειού ή αν είχε έναν άλλο ρόλο στην επίθεση. "Πρέπει να συνηθίσουμε την ιδέα πως μπορεί να μην έφερε εις πέρας την επίθεση. Τόνισε δε πως υπάρχει ένα "ερωτηματικό" όσον αφορά στο αν ο δράστης ήταν Ισλαμιστής.
  Αναγνωρίστηκαν τα πρώτα θύματα
Οι έξι από τους 12 νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο είναι Γερμανοί πολίτες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom