Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Οι μίζες έπεφταν βροχή! Λάδωνε χιλιάδες γιατρούς και διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων


ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ NOVARTIS - ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. 

ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΙΣΤΑ - ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ SIEMENS

Οι μίζες έπεφταν βροχή, με αποδέκτες χιλιάδες γιατρούς, μικρούς και μεγάλους, διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων και άλλους κρατικούς αξιωματούχους, αρμόδιους για θέματα υγείας.

Το μεγαθήριο που λέγεται NOVARTIS μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είχε στήσει εδώ και πολλά χρόνια το μεγάλο κόλπο στην Ελλάδα προκειμένου να διοχετεύει τεράστιες ποσότητες από άχρηστα φάρμακα στα κρατικά νοσοκομεία, τα ταμεία και γενικά στην αγορά σε τιμές πολλαπλάσιες του πραγματικού κόστους.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός είχε στήσει ένα σύστημα αντίστοιχο με αυτό της Siemens, για να προωθεί τις πωλήσεις των φαρμάκων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, δηλαδή γιατρών, διοικήσεων νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών μανδαρίνων.

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει υποστεί ζημιά δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, από τις παράνομες δραστηριότητες του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού και των επίορκων γιατρών και υπαλλήλων, οι οποίοι λαδώνονταν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της NOVARTIS.

Για τις ανάγκες των «διακριτικών πληρωμών», όπως αποκαλούσαν τα λαδώματα, είχαν στηθεί δεκάδες εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μέσα από εικονικές συναλλαγές έκαναν το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, προκειμένου να εξασφαλίζουν ρευστότητα για χιλιάδες γιατρούς, τους οποίους λάδωναν σε μηνιαία βάση, ανάλογα με το μέγεθος της συνταγογράφησης των φαρμάκων της NOVARTIS, ενώ τους περισσότερους γιατρούς κάθε χρόνο τους πήγαιναν οικογενειακώς σε πολυτελείς κρουαζιέρες και πανάκριβα ταξίδια, όλα πληρωμένα από την πολυεθνική.

Για τα λαδώματα των διοικήσεων των νοσοκομείων και των πολιτικών παραγόντων του υπουργείου Υγείας, χρησιμοποιούσαν ένα δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών.

Οι μίζες που έχουν δοθεί σύμφωνα με την κατάθεση δύο στελεχών της εταιρείας, οι οποίοι έχουν καταθέσει στις αμερικανικές αρχές ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας των αμερικανικών αρχών προκειμένου να αρχίσει και στην Ελλάδα η δικαστική διερεύνηση.

Τα δύο στελέχη της εταιρείας έχουν παραδώσει καταστάσεις με γιατρούς και κρατικούς αξιωματούχους, που λαδώνονταν από την NOVARTIS, οι οποίοι αναμένεται να διωχθούν ποινικά στην Ελλάδα.

Οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν οι γιατροί των κρατικών νοσοκομείων είναι παράβαση καθήκοντος, παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι κατηγορίες θα περιλαμβάνουν επίσης τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημόσιου χρήματος.

Αντίστοιχες κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν και οι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι με τη συνταγογράφηση καθ΄ υπόδειξιν του πολυεθνικού κολοσσού, ζημίωσαν το δημόσιο και τα ταμεία με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ήδη οι οικονομικοί εισαγγελείς και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες συγκεντρώνουν στοιχεία για το μεγάλο σκάνδαλο, ενώ το δημόσιο αναμένεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις – μαμούθ από τον πολυεθνικό κολοσσό για τη ζημία που έχει υποστεί.

Σκάνδαλο διαφθοράς της Novartis στην Ελλάδα ερευνά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ

Στις 12 Αυγούστου 2016 (με αριθμό TCR14710344837...) κατατέθηκε στις αρχές των ΗΠΑ αναφορά από μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, που περιλαμβάνει τις καταγγελίες δύο πρώην υπαλλήλων της Novartis στην Ελλάδα για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες βρίσκονται στις ΗΠΑ για να καταθέσουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αυτές τις ημέρες.

Οι πληροφοριοδότες είναι Έλληνες πολίτες που εργάζονταν στη Novartis από το 2008, ως επικεφαλής επικοινωνίας και εταιρικής ευθύνης ο ένας και ως υπεύθυνος πωλήσεων ο δεύτερος.

Η θέση των δύο πρώην υπαλλήλων τούς επέτρεπε να γνωρίζουν και να έχουν αποδείξεις, σύμφωνα πάντα με την αναφορά, σχετικά με δωροδοκίες αξιωματούχων, δημόσιων λειτουργών και γιατρών από την εταιρεία, προκειμένου να παίρνουν ευνοϊκές αποφάσεις για την εταιρεία και να συνταγογραφούνται τα φάρμακα της εταιρείας.

Οι πληροφοριοδότες κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποδεικνύουν καταβολές χρηματικών ποσών σε ιδιώτες γιατρούς, αλλά κυρίως σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο ή ασφαλιστικό σύστημα υγείας. Επίσης, κατέθεσαν ονόματα εταιρειών μέσω των οποίων η εταιρεία ξέπλενε χρήματα.

Οι κατηγορίες που καλείται να ερευνήσει η αμερικανική Δικαιοσύνη αφορούν σε παράνομες δωροδοκίες αξιωματούχων, ανεπάρκεια του εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας ώστε να ανιχνεύει παράνομες πληρωμές, πληρωμές γιατρών του ΙΚΑ και των νοσοκομείων στην Ελλάδα, πληρωμές σε μέσα ενημέρωσης για να ασκούν κριτική σε πολιτικά πρόσωπα των οποίων οι αποφάσεις τους δεν ευνοούσαν την εταιρεία.

Η εταιρεία είναι υπότροπος, αφού ελέγχεται για παρόμοιες πρακτικές σε άλλες χώρες, όπως σε Νότια Κορέα, ΗΠΑ, Τουρκία και Κίνα.
http://www.kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom