Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

6 μήνες με αναστολή για το «νομισματοκοπείο» Φιλιατρών


Με 6 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή τιμωρήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 21χρονος κατηγορούμενος από τα Φιλιατρά, που τον Οκτώβριο του 2013 είχε ιδρύσει το δικό του... νομισματοκοπείο φωτοτυπώντας σε εκτυπωτή 20ευρα και 50ευρα.

Ο κατηγορούμενος, με την αυστηρή επιτήρηση και καθοδήγηση των γονιών του είναι σήμερα υπόδειγμα εργατικότητας. Χθες μάλιστα το δικαστήριο πίστεψε ότι έχει μετανιώσει και ό,τι έκανε ήταν μια παιδιάστικη βλακεία, γι' αυτό του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και μετέτρεψε την κατηγορία της παραχάραξης σε πλημμέλημα.

Επίσης τον αθώωσε για την κατηγορία της σύστασης συμμορίας, καθώς ο νεαρός μαζί με άλλους τρεις συμμαθητές του από το ΕΠΑΛ Καλαμάτας - οι οποίοι τότε ήταν 17 χρόνων και κρίθηκαν από το Δικαστήριο Ανηλίκων, είχαν πάει σε ψιλικατζίδικα και είχαν ψωνίσει με 3 πλαστά χαρτονομίσματα.

Το επιπόλαιο αστείο δεν κράτησε για πολύ, γιατί όταν ο κατηγορούμενος δοκίμασε να πάει με ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 ευρώ να αγοράσει τσιγάρα από περίπτερο της Καλαμάτας, ο περιπτερούχος το κατάλαβε και έτσι συνελήφθη.

Χθες στην απολογία του παραδέχτηκε πόσο επιπόλαιο ήταν αυτό που έκαναν με τους συμμαθητές του.
https://www.eleftheriaonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom