Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Φορτηγό πλοίο προσάραξε βόρεια της Ανδρου (βίντεο) - Διασώθηκαν 34 μετανάστες στο Φαρμακονήσι


Σχεδόν έγινε έθιμο πλέον τα Χριστούγεννα να συμβαίνουν σοβαρά περιστατικά στις Ελληνινές θάλασσες.Ευτυχώς και τα δύο σημερινά συμβάντα στο Αιγαίο είχαν ευτυχή κατάληξη.

Φορτηγό πλοίο προσάραξε βόρια της Ανδρου
Επικίνδυνη κλίση 45 μοιρών έχει πάρει το φορτηγό πλοίο “Cabrera” με σημαία Αντίγκουα, που προσάραξε τα ξημερώματα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, στις βόρειες ακτές της Ανδρου.

Το "Cabrera" είναι φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου και στα αμπάρια του μεταφέρει 20 τόνους καυσίμων. Είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία. Τα μέλη του πληρώματος είναι τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι. Έως τώρα πάντως, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν το πλοίο έχει εισροή υδάτων.


Τα 9 μέλη του πληρώματος ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να εγκαταλείψουν το πλοίο, διαδικασία που ολοκληρώθηκε νωρίτερα. Το πλήρωμα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΠΝ στον Μαραθώνα.

Εντοπισμός και διάσωση 34 μεταναστών στο Φαρμακονήσι

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη ν. Φαρμακονησίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom