Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

20 χρόνια σε 23χρονο που ασελγούσε στην 4χρονη ξαδέλφη του


*«Της έλεγα να το δει σαν παιχνίδι» είπε στην απολογία του
*Εισαγγελέας: Οι συνέπειες των πράξεων μένουν για πάντα στην ψυχή του παιδιού

Με χειροπέδες στα χέρια και με κατεύθυνση τις φυλακές έφυγε
από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας, χθες το μεσημέρι, 23χρονος που ομολόγησε ασέλγεια σε βάρος της 4χρονης πρώτης του ξαδέλφης, πριν από λίγους μήνες.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις πράξεις που κατηγορείτο και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, σε μια υπόθεση που έβριθε ανατριχιαστικών λεπτομερειών και ντροπιαστικών –για τον κοινό νου- καταθέσεων.

Ο 23χρονος λόγω προβλημάτων που είχε με το σπίτι του έφυγε και πήγε να μείνει φιλοξενούμενος στο σπίτι της θείας του, αδελφής της μητέρας του. Η θεία του, τον εμπιστευόταν και λόγω του γεγονότος πως εργαζόταν νυχτερινές ώρες του ζήτησε να αναλάβει και τη φύλαξη του παιδιού.

Ο 23χρονος δέχθηκε να το κάνει, όμως παράλληλα βρήκε τις ευκαιρίες να ασελγήσει στην 4χρονη ξαδέλφη του.

Το παιδί μίλησε για όλα όσα έζησε στη μητέρα του, και αυτή ζήτησε άμεσα την επέμβαση των αρμόδιων αρχών. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο νεαρός να συλληφθεί κοντά στο σπίτι που ζούσε εκείνο το διάστημα και όπως έγινε γνωστό δεν ήθελε να απομακρυνθεί από εκεί και ομολόγησε εξ αρχής τις πράξεις του.

«ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ»
Μετανιωμένος για ό,τι έκανε εμφανίστηκε ο 23χρονος. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του τόνισε πως είχε πρόβλημα με τον πατριό του και γι’ αυτό πήγε στη θεία του. Είπε πως ανέλαβε τις δουλειές του σπιτιού και τη φύλαξη της μικρής του ξαδέλφης αφού δεν είχε εργασία εκείνο το διάστημα.

Ομολόγησε πως ασέλγησε σε βάρος της δύο φορές. Την πρώτη μάλιστα υπογράμμισε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια του αλκοόλ.«Της είπα να το δει σαν παιχνίδι και της ζήτησα να μην πει τίποτα σε κανέναν» τόνισε.

Από την πλευρά της η μητέρα του μικρού κοριτσιού στάθηκε στην αλλαγή της συμπεριφοράς του παιδιού της όταν συνέβαιναν όλα αυτά, χωρίς να μπορεί να το εξηγήσει. «Έγινε επιθετική μέσα στο σπίτι» τόνισε μεταξύ άλλων.

«ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ»
«Αρρωστημένες» χαρακτήρισε τις ορέξεις του 23χρονου η εισαγγελέας της έδρας η οποία έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο σημεία κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της: στο δικαίωμα μιας ισορροπημένης εξέλιξης του παιδιού αλλά και στην εμπιστοσύνη που δόθηκε στο πρόσωπο του 23χρονου.

Πιο αναλυτικά είπε μεταξύ άλλων: «Το παιδί δεν μπορεί να λέει ψέματα. Υπέστη μια βαριάς μορφής σεξουαλική κακοποίηση από την οποία όμως έλειπε το στοιχείο της βίας.

… Τα ίχνη όμως αυτής της κακοποίησης επηρεάζουν τη σεξουαλική και όχι μόνο ζωή του ανθρώπου. Μένουν για πάντα μέσα στο παιδί. Οι συνέπειες αυτών των πράξεων μένουν στην ψυχή του. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αντιδράσει το παιδί.

…Το παιδί μίλησε για 100 φορές πως συνέβησαν οι πράξεις ενώ ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε 2. Σίγουρα το παιδί δεν εννοεί 100 πραγματικές αλλά πολλές και σίγουρα δεν ήταν μόνο δύο, που λέει ο κατηγορούμενος.

…Αποδείχθηκε πως ο κατηγορούμενος ενήργησε με μεθόδευση. Προσπάθησε να εντάξει τις πράξεις του στη ρουτίνα του παιδιού καθώς τις έκανε λίγο πριν πάει να κοιμηθεί.

…Δημιούργησε στο ίδιο το παιδί ενοχές ενώ επένδυσε και στο συναίσθημα για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του» είπε και εν τέλει πρότεινε την ενοχή του για τις δύο πράξεις.

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ
Οι πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος είναι δύο. Η πρώτη είναι «αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση». Η δεύτερη είναι «κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη σε ασέλγεια» κι αυτήν κατ’ εξακολούθηση. Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό ενώ το δικαστήριο αποφάνθηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom