Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Μόνο την ημερομηνία των εκλογών δεν ανακοίνωσε ο γίγαντας! Περιορίστηκε στη 13η σύνταξη και μερικά ακόμα "καθρεφτάκια"! (βίντεο)


Οπως ακριβώς τα γράφαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις μας ήταν το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα!

Το διάγγελμα Τσίπρα λίγο μετά τις 21:00 απόψε
οδηγεί κατ' ευθείαν σε προεκλογικό κλίμα με "παροχές","καθρεφτάκια" και ολίγη "επανάσταση"!

Μόνο τη 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους το έχουν ανάγκη δεν είχαμε προβλέψει,αλλά ο γίγαντας το υποσχέθηκε κι αυτό!

Η Ελλάδα με τις θυσίες του ελληνικού λαού κρατάει το βάρος όλης της Ευρώπης και στο προσφυγικό και στην οικονομική κρίση. Και αυτό ήλθε η ώρα να το αναγνωρίσει η Ευρώπη, τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του.

Χαρακτήρισε σημαντική την απόφαση του πρόσφατου Eurogroup και πρόσθεσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται χωρίς όμως υποχωρήσεις. Επισήμανε ότι η συμφωνία που έχει συνάψει η χώρα μας με τους εταίρους προβλέπει και την αναθεώρηση των πλεονασμάτων.

Έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή στις αγορές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις.

Για το 2016 ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα μειώθηκε από το 4,5% σε 0,5% του ΑΕΠ στόχος που αποδείχθηκε ρεαλιστικός. Με την υπεραποδοση των εσόδων υπερκαλύφθηκε στο διπλάσιο.

Προχωρήσαμε το προηγούμενο διάστημα στην έτναξη 2,5 εκατ. ανασφάλιστων στο ΕΣΥ, πρόσληψη 5 χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών... Σήμερα αποφασίζουμε την άμεση διανομή των υπερεσόδων στους χαμηλοσυνταξιούχους, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς που έχουν υποστεί από το 2010 συνεχείς μειώσεις.

“Δέσμευση αυτής της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας”

Συγκεκριμένα τόνισε πως θα δοθούν 617 εκατομμύρια ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε 1.600.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 850 ευρώ. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας προς τους εταίρους, αλλά στόχος της κυβέρνησης είναι η "άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων στους συνταξιούχους".

Ακόμη τόνισε πως δεν θα εξισωθεί ο ΦΠΑ στα νησιά πρώτης γραμμής, εκεί δηλαδή όπου το ζήτημα των προσφυγικών ροών έχει τη σημασία του.

Επίσης ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε "Άμεση πρόσληψη 5.000 νοσηλευτών και γιατρών"!

Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών. Αυτοί που σήκωσαν τα βάρη της κρίσης θα είναι οι πρώτοι δικαιούχοι της ανάπτυξης. Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και πιο δυνατοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom