Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Αυτοψία στα «άδυτα» του ελληνικού CSI (Εκτενές φωτορεπορτάζ)


του Μιχάλη Τεζάρη
Αυτοψία στα... άδυτα του ελληνικού CSI στα κεντρικά γραφεία της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών πραγματοποιήσαμε με τον φακό του newpost.gr και σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία που έχει εξιχνιάσει τις μεγαλύτερες υποθέσεις τρομοκρατίας και δολοφονίες στην χώρα, την υπηρεσία που τίποτα και κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί για πάντα.

Οι άνθρωποι των εγκληματολογικών εργαστηρίων εργάζονται στα πρότυπα των καλύτερων αστυνομιών του κόσμου, άλλωστε δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους συναδέλφους τους διεθνώς. Τα εργαστήρια στα οποία «δουλεύουν» τις υποθέσεις τους που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη είναι απότα πλέον σύγχρονα και αναπτυσσόμενα διεθνώς. Στο τμήμα των οστών, ένας αξιωματικός μελετά ένα κρανίο προσπαθώντας με επιστημονικό και άρτιο τρόπο, να ανακαλύψει το DNA του, αφαιρώντας μέρη του κομμάτι κομμάτι.
Στο εργαστήριο βιολογικών ερευνών, αξιωματικοί αναλύουν γενετικό υλικό και αποτυπώματα από ανεξιχνίαστες υποθέσεις, φορούν ειδικές φόρμες και μάσκες καθώς κάθε λεπτομέρεια έχει αξία για την έρευνα.
Απο την διεύθυνση έχουν περάσει όλοι οι τρομοκράτες που έχουν συλληφθεί από την αντιτρομοκρατικήΜαζιώτης, αδέρφια Ξηροί, Κουφοντίνας, όλοι έχουν φωτογραφηθεί στο εξειδικευμένο τμήμα, όλα τα όπλα τους έχουν εξετασθεί εδώ, η ζωντανή ιστορία των τρομοκρατών και των ποινικών έχει «περπατήσει» στους ορόφους των εγκληματολογικών.
Οι αξιωματικοί της διεύθυνσης, έχουν αναλάβει και δολοφονίες που συγκλόνισαν την χώρα. Μικρή Άννυ, Μένης Κουμανταρέας, Νίκος Σεργιανόπουλος, πολλές πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας, οι  πιο πολλές όμως, παραμένουν «επτασφράγιστο μυστικό» μεταξύ των αστυνομικών.
Στους χώρους του Ελληνικού CSI οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε παλιά υπόθεση, καταφέρνοντας να εξιχνιάσουν υποθέσεις περασμένων ετών. Μέσα σε ειδικά κουτιά βρίσκονται κάλυκες απο σφαίρες τα όπλα των οποίων δεν έχουν εντοπιστεί προκειμένου να ταυτοποιηθούν. Στο εργαστήριο των αποτυπωμάτων υπάρχει ένας απίστευτα μεγάλο όγκος δεδομένων, ο οποίος είναι ανα πάσα ώρα και στιγμή να ανασύρουν στην επιφάνεια προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη των δραστών κάποιου εγκλήματος.
Ενδεικτικό της λεπτομερούς και επαγγελματικής δουλειάς που κάνουν οι αξιωματικοί, αποτελεί το γεγονός πως έχουν συλλάβει ληστές απο ένα κουκούτσι ελιάς το οποίο ένας απο τους δράστες έφτυσε κατά την διάρκεια ληστείας!
Στους χώρους της διεύθυνσης υπάρχει ένα «άτυπο» μουσείο όπλων. Εκεί φυλάσσονται όλα τα όπλα της τρομοκρατικής οργάνωσης, 17Ν, όλα τα όπλα της οργάνωσης, Επαναστατικός αγώνας, καθώς και τα όπλα που είχε στην κατοχή του ο Χριστόδουλος Ξηρός κατά την σύλληψή του στην Ανάβυσσο. Επίσης υπάρχουν συγκλονιστικές φωτογραφίες εγκλημάτων διάσημων και μη.
Επικεφαλής της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών είναι η κυρία Πηνελόπη Μινιάτη, μια γυναίκα πρότυπο επαγγελματία που θεωρεί την υπηρεσία σπίτι της και τους αστυνομικούς, συνεργάτες, σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η επιτυχία στο έργο τους, η συλλογικότητα, το μεράκι και ο επαγγελματισμός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom