Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Στήνουν... σκηνάκια οι καναλάρχες για την τιτανομαχία στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών!

Παρόντες Σαββίδης και Μαρινάκης! Με το... στρώμα του ο Λιαρέλης

- Από τις 07:00 το πρωί άρχισαν να φτάνουν στη Γενική Γραμματεία Τύπου οι εκπρόσωποι των καναλιών
- Παρών και ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έφτασε φορώντας... κόκκινο μπλουζάκι
- Σκληρές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του ΣΚΑΙ Κώστα Κιμπουρόπουλο: Νιώθω σαν όμηρος, ανώμαλη η διαδικασία
- Ταπεινωτική η διαδικασία είπε και ο εκπρόσωπος του Alpha

- Με βαλίτσες στα χέρια οι εκπρόσωποι των καναλιών
- Η διαδικασία των αφίξεων θα ολοκληρωθεί στις 08:30 και η δημοπρασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 09:00
- Αποκλεισμένη η περιοχή γύρω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας στην Καλλιθέα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου - Επιστρατεύτηκαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά
- Οκτώ οι υποψήφιοι, αποκλείστηκε το κανάλι Epsilon


Τόσα δίνω, πόσα θες... Η στιγμή για τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών έφτασε και από τις 07:00 το πρωί φτάνουν σταδιακά στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην Καλλιθέα οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιριών που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία. Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη δίνει... νέο ενδιαφέρον στη διαδικασία.

Αν και έγινε κλήρωση για την ώρα που θα φτάσουν οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιριών που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις άδειες, μετά τον αποκλεισμό την τελευταίας στιγμής της συμμετοχής του Epsilon λόγω προβλήματος με την εγγυητική που κατέθεσε ο Φίλιππος Βρυώνης, η... σειρά φαίνεται πως δεν τηρήθηκε. Αλλά μάλλον αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ο δρόμος μπροστά από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας στην Καλλιθέα είναι αποκλεισμένος και η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο στους εκπροσώπους των εταιριών που διεκδικούν άδεια και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εποπτεύουν το χώρο, ενώ έχουν επιστρατευτεί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.
  Η άφιξη Σαββίδη και οι δηλώσεις του





  Το highlight της ημέρας: Το στρώμα του Λιαρέλη
Η αντιπροσωπεία του ΑΝΤ1 φαίνεται πως είναι η πιο καλά... εξοπλισμένη! Η φωτογραφία με τα στρατιωτικά ράντζα όπου πρόκειται να κοιμηθούν μάλλον τους... τάραξε και όταν έφτασε ο Στρατής Λιαρέλης, που συνοδεύει τον Θοδωρή Κυριακού, είχε μαζί του κι ένα στρώμα καθώς επίσης και έναν ανεμιστήρα!



  Μετά τον Μαρινάκη, ο Σαββίδης!
Μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στη διαδικασία έφτασε και ο Ιβάν Σαββίδης! Στις δηλώσεις του είπε πως θα προτιμούσε η διαδικασία να είναι ανοιχτή και όπως δώσει περισσότερα να πάρει άδεια. Παρών στη διαδικασία θα είναι και ο Θοδωρής Κυριακού από πλευράς ΑΝΤ1
  Το κόκκινο μπλουζάκι του Μαρινάκη
Οι πληροφορίες ανέφεραν πως πολλοί από τους ποψήφιους καναλάρχες θα βρεθούν οι ίδιοι στην Καλλιθέα για το διαγωνισμό. Για την ώρα, παρών είναι μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε να φορά και ένα κατακόκκινο μπλουζάκι!


  Οι αφίξεις και τα μέτρα
Από νωρίς το πρωί άρχισαν να φτάνουν οι εκπρόσωποι των εταιριών που θα διεκδικήσουν τις άδειες. Κοινός παρανομαστής, οι βαλίτσες που είχαν όλοι μαζί τους. Για τις αφίξεις είχε γίνει κλήρωση αλλά φαίνεται πως η σειρά δεν τηρήθηκε. Ο πρώτος που έφτασε ήταν ο Κάρολος Αλκαλάι από πλευράς του Star. Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή γύρω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης είναι δρακόντεια και έχουν επιστρατευτεί ακόμη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά
Δείτε φωτογραφίες









  Το μενού και τα ράντζα
Από τη στιγμή που θα μπουν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, οι συμμετέχοντες δεν θα μπορέσουν να βγουν παρά μόνο όταν τελειώσει ο διαγωνισμός! Θα μείνουν έγκλειστοι για ώρες και γι’ αυτό έχουν επιστρατευτεί... στρατιωτικά ράντζα για να κοιμηθούν, χημικές τουαλέτες, ενώ θα βρίσκονται υπό... συνεχή παρακολούθηση από τις κάμερες ασφαλείας.
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα έχουν στη διάθεσή τους διάφορα σάντουιτς, σαλάτες, γλυκά, γιαούρτια, παγωτά, νερά, αναψυκτικά, χυμοί, ισοτονικά, γάλα, καφές με κουλούρια, κρουασάν, κέικ, μπισκότα και τσουρέκια, ενώ έχουν επιλέξει τα φαγητά τους από το μενού που περιέχει:
Για μεσημεριανό: Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια ή Κοτόπουλο με ρύζι και λευκή σάλτσα λαχανικών ή Μπιφτέκι κοτόπουλο με λαχανικά ή Μπιφτέκι ανάμεικτο μοσχάρι 80% και χοιρινό 20% με πατάτες φούρνου ή Μοσχαράκι νουα με ρύζι και πατάτες φούρνου ή Ταλιατέλες με κιμά ή Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και κρέμα ή Μπριάμ λαχανικών φούρνου.
Για βραδινό: Ρολό χοιρινό γεμιστό με τυριά και πιπεριές ή Ρολό χοιρινό με πατάτες φούρνου και ρύζι ή Κοτόπουλο με πατάτες ή Μουσακά ή Παστίτσιο ή Κινέζικο πιάτο γλυκόξινο κοτόπουλο με νούντλς ή Τομάτες γεμιστές με ρύζι!
  Βήμα βήμα πως θα γίνει ο διαγωνισμός
Κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή   Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ  τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Όταν   μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο   δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την   τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν  υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο   προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.
Οι οκτώ ομάδες, μία για κάθε υποψήφιο επιχειρηματικό σχήμα, θα κατανεμηθούν στους πέντε ορόφους του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Από εκεί θα υποβάλουν τις προσφορές τους, στο ισόγειο θα βρίσκεται μία πενταμελής επιτροπή η οποία θα εποπτεύει τη διαδικασία, ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβεί της κάθε δημοπράτησης προβλέπεται και ένα διάλειμμα τριών έως τεσσάρων ωρών.
Στον θάλαμο της κάθε αντιπροσωπείας θα υπάρχει υπολογιστής συνδεδεμένος με κλειστό κύκλωμα και εκτυπωτή, κάλπη για τη συλλογή έγγραφων προσφορών, στρατιωτικό ράντσο, χημική τουαλέτα, ενώ ένας αστυνομικός θα βρίσκεται μέσα στο θάλαμο για να επιτηρεί τη διαδικασία.
Η δημοπρασία για την κάθε άδεια αναμένεται να φτάσει περίπου τις δώδεκα ώρες, την ώρα που δέκα περιπολικά και οχήματα της αστυνομίας θα φρουρούν το κτίριο. Στο προαύλιο του κτιρίου θα βρίσκονται επίσης δύο ασθενοφόρα, αλλά και τριάντα έξι λιμουζίνες με τους συνοδούς και τη φρουρά των καναλαρχών.
  Οι οκτώ υποψήφιοι
Αργά το βράδυ της Δευτέρας (29.08.2016) μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, έγινε γνωστό πως τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα διεκδικήσουν 8 υποψήφιοι, αφού οι ενστάσεις για την εγγυητική που κατέθεσε η πλευρά Καλογρίτσα δεν έγιναν δεκτές, αντίθετα αποκλείστηκε η πλευρά Βρυώνη από το κανάλι Epsilon.
Η εγγυητική του Φίλιππου Βρυώνη, που δόθηκε από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, είχε διάρκεια 36 ημερών και όχι 365 όπως προέβλεπε ο διαγωνισμός, ενώ σύμφωνα με την απόφαση που ανέβηκε στη Διαύγεια ήταν μεταβιβάσιμη, ενώ η απόφαση Παππά προέβλεπε το αντίθετο.
Έτσι, στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι εξής 8 υποψήφιοι:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ
ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ
ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
  Εδώ οι καλές οι άδειες!
Καλή σας μέρα! Η μέρα για τη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες έφτασε, με τους εκπροσώπους των καναλιών να φτάνουν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην Καλλιθέα με βαλίτσες και... στρώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom