Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Πόλεμος Πολάκη - ΙΣΑ με αιχμές εκατέρωθεν - Παρέμβαση Τσίπρα ζητάνε οι γιατροί

Και μεις ρωτάμε:πότε δουλεύετε ρε παιδιά,αφού όλη μέρα είστε καβάλα στο διαδίκτυο για να δείτε τι θα γράψει ο ένας για ν' απαντήσει ο άλλος;

Ο και... χειρουργός αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάνει τα πάντα για να αποδείξει ότι το νοσοκομείο της Σαντορίνης λειτουργεί κανονικά κι έτσι μέσω facebook επιτέθηκε σε ΜΜΕ και πρώην υπουργούς.

Ο ΙΣΑ δια του προέδρου του Γιώργου Πατούλη παρενέβη,ο Πολάκης απάντησε και με δεύτερη ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Το ενδιαφέρον σ' αυτό τον πόλεμο είναι πως αφήνονται υπονοούμενα εκατέρωθεν που περνάνε στο ντούκου...

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται, με ένα νέο σόου, θέλησε να δώσει την Τετάρτη 3/8 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σχετικά με το νοσοκομείο της Σαντορίνης

Έτσι, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ενημερώνει, προκειμένου να πείσει ότι όλα λειτουργούν κανονικά, οτι πραγματοποίησε χειρουργείο σε έναν 24χρονο στο καινούριο νοσοκομείο της Σαντορίνης. 

Την φωτογραφία μάλιστα αφιερώνει στους προηγούμενους υπουργούς Υγείας, αλλά και στα... πληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ της «διαπλοκής» όπως γράφει ο ίδιος ο κ. Πολάκης ισχυριζόμενος ότι «έριξαν λάσπη στον Αλέξη Τσίπρα μετά τα εγκαίνια του νοσοκομείου».

Δείτε το κείμενο που ανήρτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο Facebook:


Κι αφού πέρασε μία μέρα άπραγη, ο ΙΣΑ σήμερα έθεσε θέμα νομιμότητας για την παρουσία Πολάκη στο χειρουργείο στη Σαντορίνη

Θέμα νομιμότητας για την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στην αιμορροϊδεκτομή στη Σαντορίνη την οποία ο ίδιος φρόντισε να μετατρέψει σε σόου θέτει με επιστολή του προς τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης μεταξύ άλλων «ανακύπτει ενδεχόμενα ζήτημα παράβασης της διάταξης του άρθρου 81 παρ. 3 του Συντάγματος που ρητά ορίζει ότι κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών αναστέλλεται κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους».

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ με τίτλο «κανείς δεν είναι υπεράνω του συντάγματος και του νόμου, ο κ. Πολάκης το γνωρίζει;» έχει ως εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυνε επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά αναφορικά με τη νομιμότητα της επέμβασης που πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και ιατρός Χειρουργός μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Π. Πολάκης στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, ένα θέμα που προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες.

Ανακύπτει ενδεχόμενα ζήτημα παράβασης της διάταξης του άρθρου 81 παρ. 3 του Συντάγματος που ρητά ορίζει ότι κάθε επαγγελματική δραστηριότητα μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών αναστέλλεται κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, ζήτημα νομιμότητας ενόψει του ότι το Νοσοκομείο Σαντορίνης έχει με νόμο ενταχθεί στο ΕΣΥ και δεν είναι ιδιωτική κλινική, αλλά και παράλειψης σχετικής ενημέρωσης του κατά τόπο αρμόδιο Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν, απευθύνονται με κοινοποίηση της παραπάνω επιστολής, και στον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον κ. Υπουργό Υγείας αναμένοντας τις δικές τους ενέργειες και θέσεις με σκοπό την ενημέρωση των ιατρών μελών μας.

Αλλο που δεν ήθελε ο Πολάκης,απάντησε το απόγευμα ξανά μέσω facebook:Είμαι επιστήμονας και με κάλεσαν για βοήθεια στην αιμορροϊδεκτομή της Σαντορίνης


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε μάλιστα στον Γ. Πατούλη κατηγορώντας τον για φθόνο και μίσος.

«Απαράδεκτη, γελοία και μίζερη» χαρακτήρισε μέσω ανάρτησής της του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η οποία έθεσε σήμερα θέμα νομιμότητας για την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο χειρουργείο στη Σαντορίνης.

Επιτιθέμενος στον Ιατρικό Σύλλογο της πρωτεύουσας και προσωπικά στον Πρόεδρο του, κ. Πατούλη, ο κ. Πολάκης αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε από την δραστηριοποίηση του εντός χειρουργείου, την οποία γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση του επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ανάρτηση



Προφανώς ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (βλέπε Πατούλης) περίμενε με τη σκανδάλη τραβηγμένη


«Η απάντηση του κ. Πολάκη στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την οποία χαρακτηρίζει γελοία και μίζερη, αν και αναφέρεται στο Σύνταγμα και τη νομιμότητα δεν χρήζει σχολιασμού», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ΙΣΑ για τα όσα έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο Facebook και προσθέτει:

«Μερικές μόνο επισημάνσεις είναι ίσως επιβεβλημένες:


1. Η νομιμότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξαρτάται από τον συνδικαλιστικό χώρο που υπηρετεί ο κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών της Αθήνας.

2. Ουδέποτε αμφισβητήσαμε την επιστημονική κατάρτιση του κ. Υπουργού. Δεν μπορούμε ως ιατροί να δεχθούμε, όμως, ότι μία επέμβαση αιμορροϊδεκτομής κατά LONGO μπορεί να χαρακτηριστεί ως επείγουσα ή ότι απαιτεί τη συνδρομή ιδιώτη χειρουργού.

3. Η θέση του κ. Υπουργού νομιμοποιεί άραγε την πρόσβαση κάθε ιδιώτη ιατρού, μετά από αίτηση του ασθενή ή χωρίς αυτή, στις δημόσιες δομές του ΕΣΥ κατ΄ επίκληση του όρκου του Ιπποκράτη;

Εάν νόμιζε ο κ. Υπουργός ότι μπορεί με την ιδιότητά του αυτή να διατηρεί «άσπρα και μαύρα ταμία της Δημόσιας Υγείας» όπως έκανε ως Δήμαρχος, πλανάται.

Αποτελεί ευθύνη του ίδιου του κ. Τσίπρα η ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας σε έναν Υπουργό που θεωρεί ότι μπορεί να πράττει κατά βούληση ανεξάρτητα από όσα ορίζει ο νόμος. Αναμένουμε τις ενέργειές του».

ΑΠΟΡΙΑ ΖΕΙΔΩΡΟΝ:Και σεις κύριε υπουργέ και σεις κύριοι του ΙΣΑ πότε ακριβώς δουλεύετε,αφού όλη μέρα είστε καβάλα στο διαδίκτυο για να δείτε τι θα γράψει ο ένας για ν' απαντήσει ο άλλος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom