Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Έχασε τη... μπάλα ο Ερντογάν! Θέλει να συλλάβει τον Χακάν Σουκούρ (πρώην αρχηγός της Εθνικής) για την απόπειρα πραξικοπήματος!


- Ένταλμα για τη σύλληψη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Χακάν Σουκούρ εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές
- Κατηγορείται πως είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, αυτής του ορκισμένου εχθρού του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν
- Ο Σουκούρ φέρεται να έχει εγκαταλείψει την Τουρκία από πέρυσι

- Ήταν αρχηγός της Γαλατάσαραϊ και της Εθνικής Τουρκίας
- Είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας


Παντού εχθρούς βλέπει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ιδίως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Ανάμεσα σε αυτούς ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και θρύλος του τουρκικού ποδοσφαίρου Χακάν Σουκούρ!

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του πρώην αρχηγού της εθνικής Τουρκίας στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος!
BREAKING Turkey issues arrest warrant for ex-football star Hakan Sukur in coup probe: report - AFP
 Turkey issues arrest warrant for ex-football star Hakan Sukur in coup probe: report

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χακάν Σουκούρ βρίσκεται στο στόχαστρο του Ερντογάν. Άλλωστε, ο πρώην αρχηγός της εθνικής Τουρκίας δεν έκρυψε ποτέ τα αισθήματα που... τρέφει για τον πρόεδρο και άλλοτε πρωθυπουργό της χώρας του. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο δικάστηκε για εξύβριση του «σουλτάνου» μέσω twitter!
Φωτογραφία αρχείου EPAΦωτογραφία αρχείου EPA

Ο Χακάν Σουκούρ, ο άνθρωπος που έχει πετύχει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ (σ.σ. το 2002 κόντρα στη Νότια Κορέα), κατηγορείται ότι «είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης», μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επί της ουσίας, ο Σουκούρ κατηγορείται πως ανήκει στην οργάνωση του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο ισχυρός Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία έχουν καταστήσει υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος.

Ο Χακάν Σουκούρ έχει εγκαταλείψει την Τουρκία από τον περασμένο χρόνο μαζί με την οικογένειά του, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Ποιος είναι ο Χακάν Σουκούρ
Ο άνθρωπος που μαζί με τον Φατίχ Τερίμ είναι οι δυο θρύλοι του τουρκικού ποδοσφαίρου.Αν το καλοσκεφτεί κανείς άλλωστε, όποιον Τούρκο κι αν ρωτήσεις για το ποιο είναι το πιο γνωστό πρόσωπο στη χώρα, θα απαντήσει Ερντογάν (για ευνόητους λόγους...) και μετά Σουκούρ ή Τερίμ!

Ο Χακάν Σουκούρ έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Γαλατασαράι, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του και με τη φανέλα της οποίας κέρδισε οκτώ φορές το πρωτάθλημα Τουρκίας αλλά και το Κύπελλο UEFA το 2000. Χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής το 1992. Μέχρι το 2008 φόρεσε 112 φορές τη φανέλα με την ημισέληνο και σημείωσε 51 γκολ. Σπουδαιότερη στιγμή του η τρίτη θέση που κατέκτησε η Τουρκία στο Μουντιάλ του 2002 στη Νότια Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom