Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Κοινωνική έρευνα: Η βιντεοσκόπηση ερωτικών περιπτύξεων μεταξύ ζευγαριών "πυροδοτεί" την εγκληματικότητα


Μόδα εποχής θεωρείται από αξιωματικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος η συνήθεια αρκετών πια ζευγαριών ν' απαθανατίζουν τις ερωτικές τους περιπτύξεις στο κινητό τηλέφωνο, με αποτέλεσμα, κάποια στιγμή και μετά συνήθως από χωρισμό, τα βίντεο αυτά να μετατρέπονται μέσα άσκησης πίεσης ή και εκβίασης.

Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά λένε μιλώντας στο bloko.gr στελέχη της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούν έντονο προβληματισμό αλλά και κοινωνιολογικού χαρακτήρα ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από αίτημα που εγκρίθηκε από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, οι φάκελοι με τις σχετικές υποθέσεις (με καλυμμένα τα στοιχεία θυμάτων και θυτών) έχουν δοθεί σε ειδική ομάδα εργασίας του οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, ώστε να μελετηθούν, ν' αναλυθούν και να συνταχθεί μελέτη με διαπιστώσεις και κυρίως με κατευθυντήριες οδηγίες προς διωκτικές αρχές και πολίτες.

Μπορεί να φαίνεται ως ζήτημα κάπως "γαργαλιστικό" λένε οι ίδιοι αξιωματικοί, όμως τέτοιες υποθέσεις συγκεντρώνουν όλες εκείνες τις εν δυνάμει προϋποθέσεις για να εξελιχθούν από το φαινομενικά τίποτε σε μια τραγωδία.

Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με όσα παρατίθενται ότι προ καιρού αποτράπηκαν μια δολοφονία και μια αυτοκτονία. 

Στην πρώτη περίπτωση ο σύντροφος γυναίκας με την οποία χώρισε κι εκείνη συνδέθηκε με άλλον άνδρα και μάλιστα με δέσμευση γάμου, άφησε δύο dvd με προσωπικές στιγμές τους, στα αυτοκίνητα του μέλλοντα συζύγου και του πεθερού της. Η γυναίκα, της οποίας η προσωπικότητα διασύρθηκε και κονιορτοποιήθηκε στο βωμό της ερωτικής αντιζηλίας, είχε ευτυχώς ενημερώσει σύζυγο και πεθερό, οι οποίοι στράφηκαν κατά του κυνικά στυγνού εκβιαστή και μάλιστα όπως δήλωσαν, τον αναζήτησαν με πρόθεση να τον σκοτώσουν. Ευτυχώς για εκείνον, η αστυνομία υπήρξε πιο γρήγορη στον μαραθώνιο αυτό, τον εντόπισε πρώτη, το συνέλαβε και τον οδήγησε στον εισαγγελέα.

Σε άλλη περίπτωση, παντρεμένη γυναίκα "συνδέθηκε" ιντερνετικά με άνδρα εκτός του κοινωμικού περιβάλλοντος της, στον οποίο κάποια στιγμή έστειλε γυμνές φωτογραφίες της. Μετά όμως την άρνηση της να στείλει κάτι πιο σεξουαλικά "προχωρημένο", ο ιντερνετικός εραστής έστειλε τις φωτογραφίες στο σύζυγο της κι εκείνη έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Σώθηκε τη τελευταία στιγμή, εξαιτίας ευτυχώς απονενοημένου μηνύματος που ανάρτησε στο διαδίκτυο. Οδηγήθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και χάρη στην φροντίδα των γιατρών, επανήλθε στη ζωή.

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν αρκετά ακόμη, σημειώνουν οι ίδιοι αξιωματικοί που με θλίψη τους βλέπουν τις καταγγελίες τέτοιου είδους ν' αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και για το συγκεκριμένο λόγο ζήτησαν και πέτυχαν τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής που θα μελετήσει το θέμα και θα καταλήξει σε συμπεράσματα και προτάσεις.
http://www.bloko.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom