Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Δύο κρούσματα ντόπινγκ στην ελληνική αποστολή στο Ρίο

Η κολυμβήτρια επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα - Κρούσμα και στην Κύπρο

- Το πρώτο κρούσμα ντόπινγκ αφορά Ελληνίδα κολυμβήτρια η οποία βρίσκεται ήδη στο Ρίο
- Το δεύτερο κρούσμα αφορά μέλος της Παραολυμπιακής Ομάδας που βρίσκεται στην Αθήνα
- Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε πριν αναχωρήσει η ελληνική Oλυμπιακή αποστολή για το Ρίο
- Και τα δύο δείγματα έχουν βρεθεί θετικά στον πρώτο έλεγχο και θα ακολουθήσει και δεύτερος

Με τα πιο μελανά χρώματα αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο για την ελληνική Oλυμπιακή αποστολή, καθώς πριν γίνει ακόμα η τελετή έναρξης, δύο Έλληνες αθλητές έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt βγήκε θετικό το πρώτο δείγμα σε έλεγχο μιας Ελληνίδας κολυμβήτριας που βρίσκεται στο Ρίο και δεν είχε πιθανότητες διάκρισης στο αγώνισμά της. Είναι 26 χρόνων και επρόκειτο να αγωνιστεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου. Το όνομά της δεν μπορεί να ανακοινωθεί μέχρι και την εξέταση του δεύτερου δείγματος, αλλά το Νewsit το γνωρίζει.

Αυτή θα ήταν η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της, όμως αύριο θα αναχωρήσει για την Ελλάδα, μέσω Ρώμης. Της ζητήθηκε να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό και απόψε θα μείνει σε ξενοδοχείο. Φυσικά, δεν θα είναι στην τελετή έναρξης.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στους Έλληνες αθλητές από το ΕΣΚΑΝ πριν αναχωρήσει η Ολυμπιακή Αποστολή για το Ρίο.

Λίγο μετά τη δυσάρεστη είδηση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας που προφανώς δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό ευχήθηκε στους Ελληνες αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν στο Ρίο μέσω Twitter: "Θερμές ευχές για κάθε επιτυχία στην ελληνική αποστολή. Οι δυνατότητές σας είναι αδιαμφισβήτητες!".

Το δεύτερο θετικό δείγμα, αφορά μέλος της παραολυμπιακής ομάδας, το οποίο όμως βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα, καθώς οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Κρούσμα και στην Κύπρο

Ο αθλητής της άρσης βαρών, Αντώνης Μαρτασίδης βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ πριν από λίγες εβδομάδες ενώ βρισκόταν στην Αθήνα. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώθηκε και ανακοίνωσε πως θα ανακληθεί η διαπίστευσή του.

Ο 24χρονος Μαρτασίδης, ήταν μέλος της εθνικής Ελλάδας μέχρι πριν από 1,5 χρόνο και ήταν ένα από τα 16 μέλη της κυπριακής αποστολής και είχε δηλωθεί στο β΄ γκρουπ της κατηγορίας 85 κιλών.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΟΥΚΗ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom